Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNE Cernavodă actualizează proiectul privind schimbarea destinaţiei construcţiilor de pe amplasamentul unităţii 5 (document)

ro

02 May, 2020 00:00 4838 Marime text
 
Destinaţia şi utilizarea spaţiilor şi structurilor realizate pentru Unitatea 5 a Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă au fost schimbate pentru exploatarea în siguranţă a Unităţilor 1 şi 2, precum şi pentru îmbunătăţirea răspunsului centralei în caz de accidente severe, încă în anul 2013. Recent, Societatea Națională Nuclearelectrica SA, prin Sucursala CNE Cernavodă, a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa actualizarea deciziei etapei de încadrare pentru proiectul care prevede executarea lucărilor necesare schimbării destinaţiei construcţiilor existente pe amplasamentul unităţii 5.
 
Agenţia pentru Protectia Mediului Constanta anunţă publicul interesat asupra actualizarii deciziei etapei de încadrare pentru proiectul: „Lucrări necesare schimbării destinaţiei construcţiilor existente pe amplasamentul unităţii 5 pentru o centrală nuclearelectrică, în cel pentru alte obiective suport utile pe durata de viaţă a unităţilor 1 şi 2 în funcţiune şi viitoarelor unităţi 3 şi 4 ale CNE Cernavodă, în scopul asigurării funcţionării lor în condiţii de securitate nucleară şi îndeplinirea tuturor cerinţelor legale“.
 
Decizia autorităţii de mediu, precum şi informaţiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului din municipiul  Constanta şi la sediul titularului din Oraş Cernavodă, în zilele de luni - vineri, întreorele 08.00-15.00. Observaţiile şi contestaţiile publicului se primesc la sediul Agentia pentru Protectia Mediului  Constanta până la data de 06.05.2020.
 
Reamintim că în luna ianuarie 2016, Societatea Națională Nuclearelectrica SA a atribuit prin licitație deschisă contractul „Lucrări necesare pentru schimbarea destinației construcțiilor existente pe amplasamentul Unității 5 pentru o centrală nuclearoelectrică, în cel pentru alte obiective suport utile pe durata de viață a Unităților 1 și 2 în funcțiune și viitoarelor Unități 3 și 4 ale CNE Cernavodă, în scopul asigurării funcționării lor în condiții de securitate nucleară și îndeplinirea tuturor cerințelor legale” asocierii dintre General Concrete Cernavoda SRL - Energomontaj SA - ISPE SA, reprezentantă de către liderul de asociere General Concrete Cernavoda SRL. Obiectivul contractului este realizarea unei zone administrative pentru personalul de intervenție în caz de urgență astfel se dorește amenajarea unor spații tehnice necesare echipamentelor sanitare, electrice, de ventilații și de securitate, amenajarea unui punct termic Platforma CNE Cernavodaă în Clădirea Integrată, Garaj dotat corespunzator cerințelor aferente întreținerii grupurilor de intervenție mobile dar și reamenajarea clădirii Reactorului Unității 5 prin lucrări de închidere. Se mai dorește amenajarea amplasamentului adiacent, a drumului de acces și a spațiilor aferente Unității 5 la o cotă superioară cotei de inundabilitate.
Potrivt SICAP, contractul numărul 1396 – „Lucrări necesare pentru schimbarea destinației construcțiilor existente pe amplasamentul Unității 5” i-a fost atribuit asocierii dintre General Concrete Cernavoda SRL - Energomontaj SA - ISPE SA reprezentantă de către liderul de asociere General Concrete Cernavoda SRL. Estimarea inițială a valorii contractului a fost de 115.007.619 lei fără TVA, iar valoarea totală finală a fost de 79.717.662,04 lei fără TVA, adică cu 35.289.956,96 lei.
 
În secţiunea Documente puteti consulta anunul de atribuire, publicat pe licitatiapublica.ro.
 
Citeşte şi:
 
Trei firme s-au asociat pentru a efectua lucrări la una din unitățile Nuclearelectrica SA (document)

Nuclearelectrica SA a semnat cu o firmă din București pentru asigurarea unui serviciu la Cernavodă (document)

Servicii medicale de urgență, livrate către CNE Cernavodă de Iowemed SA

O firmă din Bucureşti va asigura transportul jandarmilor pentru paza şi protecţia CNE Cernavodă (document)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii