Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clasa politică din România, despre operațiunile militare declanșate de Rusia în Ucraina

ro

24 Feb, 2022 10:51 1571 Marime text


Clasa politică din România reacționează joi, 24 februarie, la operațiunile militare declanșate de către Federația Rusia în Ucraina. 

Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii a afirmat că agresiunea din partea Rusiei nu poate fi justificată și nici acceptată.
 

„Vladimir Putin a început în această noapte un război nelegitim și crud. Este o agresiune monstruoasă asupra unei țări pașnice. Atașamentul României față de principiile democratice și față de idealul de libertate ne obligă să fim solidari cu Ucraina în aceste momente extrem de dificile”, scrie Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook. 


Totodată, Cătălin Drulă a menționat că USR cere Guvernului să facă tot ceea ce este posibil pentru a ajuta poporul ucrainean, subliniind că nu putem asista pasivi la distrugerea unei națiuni.
 

„USR cere Guvernului să facă tot ce este posibil pentru a ajuta țara noastră vecină și poporul ucrainean. Nu contează că suntem acum în opoziție, vom sprijini aceste eforturi cu tot ce putem. Agresiunea rusă nu poate fi în niciun fel justificată sau acceptată. De aceea nu putem asista pasivi la distrugerea unui stat și a unei națiuni, a căror unică vină a fost că au vrut să își decidă singure soarta.Federația Rusă trebuie să suporte acum întreaga forță a sancțiunilor internaționale”, a adăugat acesta. 


Și liderul liberal Florin Cîțu a transmis faptul că vor fi reacții imediate la acțiunile Rusiei din partea comunității internațioale: „Vor fi consecințe masive”.
 

„Condamn puternic agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei. Comunitatea internațională va reacționa imediat și puternic la această agresiune a Rusiei, rezultând consecințe masive și cu costuri severe”, a scris Florin Cîțu pe Twitter.


Ciolacu: „Un risc pentru pacea de pe continent”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a reacționat și el astăzi la atac, precizând că își exprimă solidaritatea față de cetățenii ucrainieni, spunând că această încălcare a dreptului internațional reprezintă un precedent periculos pentru comunitatea internațională.
 

„Condamnăm cu fermitate atacul la adresa Ucrainei comis de Federaţia Rusă şi ne exprimăm solidaritatea cu toţi cetăţenii din statul vecin. Această încălcare a dreptului internaţional reprezintă un precedent periculos pentru comunitatea internaţională şi un risc pentru pacea de pe continentul nostru. România este pregătită să ofere asistenţă umanitară şi să gestioneze această criză împreună cu aliaţii noştri din NATO şi Uniunea Europeană”, a subliniat Marcel Ciolacu pe Facebook.


De asemenea, el anunță că a discutat cu reprezentanţii Guvernului României pentru a exista certitudinea că cetăţenii români şi cei din comunitatea românească din Ucraina vor beneficia de suportul necesar.  

Fostul președinte al USR Dan Barna îl acuză pe Vladimir Putin că încearcă să schimb cu forța orientarea Ucrainei, precizând că „suntem obligați să fim solidari cu țara vecină”

 

„Alături de Ucraina. Pentru libertate în Europa. Un război nelegitim declanșat din ambiția unui dictator care nu mai ține seama de nimic. Vladimir Putin și regimul său încearcă să schimbe cu forța nu numai orientarea Ucrainei, ci întreaga ordine de securitate a Europei.

În astfel de momente, suntem obligați să fim solidari cu țara vecină și poporul ei. Singura vină a Ucrainei a fost că a vrut să își decidă singură soarta”, transmite Dan Barna.

foto: Facebook/ Guvernul României

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii