Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC aprobă organigrama Direcţiei de Pază Efectivele pazei lui Nicuşor, reduse doar pe hârtie

ro

18 May, 2011 01:21 2897 Marime text

Paza_-_Lucian_Giurca.jpgÎn şedinţa Consiliului Judeţean de vineri, aleşii judeţeni îşi vor exprima votul şi în legătură cu aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa.

Potrivit proiectului de hotărâre ce va fi supus dezbaterii plenului CJC, efectivele Direcţiei de Pază a Judeţului au fost drastic reduse comparativ cu anul 2010, însă numai pe hârtie. Practic, Direcţia de Pază condusă de Lucian Titi Giurcă are în momentul de faţă un efectiv de 145 de posturi, faţă de 855 câte număra anul trecut. „Urmare a aplicării prevederilor OUG 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare, prin care s-a precizat modalitatea de stabilire a numărului de posturi aferente fiecărei instituţii în funcţie de numărul de locuitori, Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa are în prezent un efectiv de 145 de posturi, astfel cum este precizat în anexele la prezenta, iar posturile de pază unde îşi desfăşoară activitatea agenţii de pază sunt dispuse pe întreg teritoriul judeţului", se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre iniţiat de şeful CJC, Nicuşor Constantinescu.

Contactat telefonic, directorul general al Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa, Lucian Titi Giurcă, ne-a declarat că reducerea de personal a fost operată chiar în momentul aplicării prevederilor OUG 63/2010. Totodată, directorul Giurcă ne-a confirmat ceea ce se ştia încă de anul trecut şi anume faptul că cei 710 foşti angajaţi ai Direcţiei de Pază a Judeţului nu au dispărut de tot din schemă, fiind angajaţi în cadrul SC Divizia de Pază SRL Constanţa. Cu alte cuvinte, CJC aprobă o mică parte din organigrama pazei judeţului, având în vedere faptul că cei mai mulţi agenţi sunt înregimentaţi la SRL-ul înfiinţat de Direcţia de Pază a Judeţului. „Actualizăm organigrama la numărul de agenţi, al căror număr s-a redus în urma aplicării ordonanţei lui Boc. Restul de aproximativ 700 de persoane sunt la Divizie", a precizat Titi Giurcă.

Reamintim că Direcţia de Pază a Judeţului a luat fiinţă în 2005 prin Hotărârea nr. 251, iniţiată de preşedintele Nicuşor Constantinescu. Direcţia de Pază a avut la constituire 664 angajaţi, în 2010 ajungând la 855, după cum am arătat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii