Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciucă, de Ziua Minorităților Naționale din România „Prezervarea culturii și identității minorităților sunt prioritare“

ro

18 Dec, 2022 09:38 1026 Marime text
Nicolae Ciucă, foto: facebook Premierul Ciucă a transmis duminică, în mesajul transmis de Ziua Minorităţilor Naţionale din România, că Guvernul este ferm angajat în eforturile de consolidare a unei societăţi incluzive, tolerante, a dialogului şi pluralismului. 

Vă prezentăm în continuare conținutul integral al mesajului transmis de Prim-Ministrului României Nicolae-Ionel Ciucă transmis cu prilejul Zilei Minorităților Naționale din România

Ziua Minorităților Naționale reprezintă un bun prilej de celebrare a diversității etnice, culturale, lingvistice și religioase din România, dar și de reafirmare a parteneriatului solid dintre majoritate și minorități, fundamentat pe respect reciproc, solidaritate, atașamentul față de valorile și principiile democratice. Cu această ocazie, îi asigur pe toți cetățenii români aparținând minorităților naționale de întreaga mea considerație și le transmit calde felicitări.

România de astăzi este o democrație stabilă, construită pe efortul comun al tuturor cetățenilor săi, iar istoria ne-a arătat că realizarea marilor proiecte naționale s-a bazat pe îmbrățișarea acelorași idealuri, indiferent de apartenența etnică, lingvistică, religioasă sau culturală.

Guvernul României este ferm angajat în eforturile de consolidare a unei societăți incluzive, tolerante, a dialogului și pluralismului, iar apărarea drepturilor și intereselor minorităților naționale, în paralel cu promovarea respectului față de diversitate, prezervarea culturii și identității minorităților sunt prioritare. De asemenea, lupta împotriva atitudinilor și manifestărilor antisemite, extremiste, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură constituie o preocupare constantă pe agenda executivului.

Promovarea și consolidarea drepturilor și libertăților fundamentale, a principiilor europene care ne definesc societatea reprezintă garanția unui viitor prosper și au nevoie de implicarea noastră, a tuturor.

La mulți ani tuturor cetățenilor români care aparțin minorităților naționale!

Citește și: Evenimentele zilei în istoria lumii – 18 decembrie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii