Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciucă Astăzi se aprobă Strategia Naţională de Cercetare, Inovare şi Specializare Inteligentă 2022 - 2027

ro

20 Jul, 2022 12:48 770 Marime text
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă , foto: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Executivul va aproba, în şedinţa de miercuri, Strategia Naţională de Cercetare, Inovare şi Specializare Inteligentă 2022 - 2027, prin care vor fi asigurate resursele financiare şi materiale pentru derularea programelor de cercetare şi inovare, informează Agerpres

„Vom aproba astăzi Strategia Naţională de Cercetare, Inovare şi Specializare Inteligentă. Este o strategie pe care o considerăm foarte importantă ţinând cont de angajamentul nostru pentru o modernizare şi consolidare economică sustenabilă.


Avem deja asumat, în acest moment, prin programul "România Educată", legile educaţiei în dezbatere publică şi ele vor asigura un cadru de pregătire şi educare a tinerei generaţii, astfel încât să poată să facă faţă şi să răspundă transformărilor sociale dinamice din perioada următoare.

Strategia pe care o vom aproba astăzi, pentru perioada 2022 - 2027, practic vine şi fundamentează acest angajament al nostru de a corela angajamentul instituţiilor publice cu angajamentul mediului privat, pentru a putea să dezvoltăm şi să consolidăm domeniul de cercetare şi de inovare, să asigurăm antreprenoriatului de inovare privat şansa să se conecteze şi să aibă o contribuţie esenţială la dezvoltarea economică a ţării.

Odată cu asigurarea resurselor financiare şi materiale, interesul nostru este acela de a asigura resursa umană necesară pentru derularea acestor programe de cercetare şi inovare", a afirmat Ciucă, în deschiderea şedinţei de Guvern.


În context, premierul a mulţumit tinerilor care au obţinut medalii la olimpiadele internaţionale de matematică, fizică, chimie şi geografie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii