Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:16 10 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt cei doi candidați de la Constanța înscriși la selecția organizată de Ministerul Justiției pentru funcția de procuror-șef al DNA (documente)

ro

25 Aug, 2018 00:00 1589 Marime text
Șase candidați s-au înscris la selecția organizată de Ministerul Justiției pentru funcția de procuror-șef al DNA.
 
Pe site-ul Ministerului Justiției a fost publicată lista finală cu numele candidaților care s-au înscris în cursa pentru funcția de conducere a DNA.
 
Astfel, candidaturile depuse până la data de 24 august 2018, ora 16.30, la Ministerul Justiției pentru selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție sunt:
 
1. Paula Nicoleta Tănase
2. Nicolae Lupulescu
3. Gabriela Scutea
4. Andrei Bodean
5. Adina Florea
6. Sorin Armeanu
 
Lista procurorilor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție și programarea interviurilor se vor afișa la sediul Ministerului Justiției și pe site-ul instituției la data de 29 august, urmând ca în perioada 3 - 5 septembrie candidații selectați să susțină interviurile cu ministrul Justiției.
 
Rezultatele selecției vor fi anunțate public pe data de 6 septembrie.
 
Menționăm că Andrei Bodean este procuror în cadrul DNA Constanța, iar Adina Florea în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Despre Andrei Bodean

Andrei Bodean, procuror în cadrul Serviciului teritorial Constanța al Direcției Naționale Anticorupție, s-a născut pe 6 aprilie 1980 și a absolvit Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, dar și Facultatea de Drept a Universității Ovidius, specializarea Administrație Publică.
 
Decretul prin intermediul căruia Andrei Bodean a fost numit procuror (la Parchetul Judecătoriei Constanța) a fost semnat de președintele României, Traian Băsescu, la data de 8 februarie 2010. Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în ședința din data de 14 mai 2012, promovarea lui Andrei Bodean, de la Parchetul Judecătoriei Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
În data de 9 mai 2013, Andrei Bodean a fost admis la interviul pentru numirea în funcția de procuror al Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța.
 
Printre cazurile la care a participat Andrei Bodean când era criminalist se numără și cel al uciderii Larei Șaban, în care presupușii autori au fost condamnți la închisoare pe viață, dar și cel al asasinării călugărului din Ghindărești, unde suspectul a fost condamnat la peste 20 de ani de detenție.
 
În calitate de procuror al DNA Constanța, Andrei Bodean a instrumentat mai multe dosare intens mediatizate, printre acestea aflându-se:
 
  • dosarul în care mai multe persoane din familia lui Sandu Anghel, zis și Bercea Mondial, l-ar fi șantajat pe Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, fostul președinte al României,
 
  • dosarul lui Ionuț Corneliu Pripiși, la data presupuselor faptelor șeful Corpului de Control al Primăriei Municipiului Constanța,
 
  • dosarul lui Marius Militaru, șeful Clinicii de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța,
 
  • dosarul în care mai mulți directori din Consiliul Județean Constanța au fost condamnați în primă instanță, alături de câțiva oameni de afaceri din Constanța, la peste 70 de ani de închisoare.
 
Cea mai mare pedeapsă a primit-o în primă instanță Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, respectiv 15 ani de închisoare.
 
De asemenea, Andrei Bodean i-a mai trimis în judecată, printre alții, pe Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a fost deferit Justiției alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.
 
Potrivit declarației de avere publicate la data de 7 iunie 2017, Andrei Bodean deține o casă de locuit în Cluj Napoca, în suprafață de 252 mp, dobândită prin donație de soția acestuia, Claudia Bodean în anul 2011, un autoturism Skoda Octavia, fabricată în 20107, un autoturism Skoda Superb fabricat în 2011 și o lotcă fabricată în 2001.
 
La categoria Active Financiare Andrei Bodean a declarat un cont curent în Euro deschis la Raiffeisen Bank în 2017 în care se află un sold de 10.500 euro.
 
La categoria Datorii a menționat un credit contractat la Bancopost în 2008 scadent în 2018 în valoare de 13.648 euro.
 
La categoria venituri a menționat salariul aferent anului 2016, de 119.092 lei de la DNA Constanța și salariul soției de 100.478 lei, de la Tribunalul Constanța.
 
În declarația de interese ciompletată în 19 mai 2017, Andrei Bodean nu a menționat nimic.

Despre Adina Florea

În ceea ce o privește pe Adina Florea, aceasta a formulat în luna iunie 2018 o cerere de transfer de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
 
Potrivit declarației de avere completate în 13 iunie 2017 și postate pe site-ul CSM, Adina Florea deține un apartament în Constanța, de 90,44 mp, dobândit în anul 2005 prin donație, un autoturism Audi A4 fabricat în anul 2007, un depozit bancar la Unicredit Tiriac Bank în lei deschis în anul 2009 în care se află suma de 33.868,03 lei și un depozit bancar deschis la aceeași bancă în anul 2011 în care se află suma de 3000 de euro.
 
La categoria Datorii Adina Florea a menționat un credit ipotecar contractat în anul 2007 de la Unicredit Tiriac Bank în 2007 scadent în 2027 în valoare de 45.000 euro.
 
La categoria venituri a menționat salariul obținut de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța în valoare de 155.153 lei și salariul obținut de la Parchetul Tribunalului Constanța în valoare de 10.157 lei.
 
De asemenea, Adina Florea nu declară interese.
 
În secțiunea Documente pot fi accesate declarațiile de avere și interese ale celor doi procurori așa cum apar pe site-ul CSM.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii