Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este generalul Foca Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, în vizită oficială la Constanţa

ro

23 Jan, 2014 00:00 11471 Marime text
Generalul Lucian Foca, noul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, s-a aflat, ieri, în prima vizită oficială pe care a efectuat-o, în această calitate, la Constanţa. Gazda generalului de brigadă a fost prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, iar la întâlnire a fost prezent şi colonelul Adrian Soci, comandantul Brigăzii 9 Mecanizate Mărăşeşti.
Potrivit declaraţiilor prefectului Bola, în contextul întrevederii au fost abordate mai multe teme, printre care şi „eventuala posibilitate de a colabora, în situaţii de urgenţă, cu unităţile militare, în cazul în care se înregistrează fenomene meteo periculoase”.

Cu ocazia vizitei de ieri, noul comandant a executat, la Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti, analiza stării structurii pentru anul 2013. Conform spuselor sale, au fost trecute în revistă „toate aspectele care au reliefat activitatea pe 2013, cu referire la exerciţii, aplicaţii, participarea la misiuni internaţionale, activitatea economico-financiară, de susţinere logistică, activitatea de personal”.

Lucian Foca s-a născut pe 24 august 1960, în Sinaia. Este absolvent al Liceului Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc şi al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Între 1988-1990, a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea de Arme Întrunite, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. În perioada 2000-2004 a fost comandant al Detaşamentului şi Batalionului de Informaţii Militare, iar între anii 2010-2014, comandant al Brigăzii de Informaţii Militare „Mareşal Alexandru Averescu”.
Divizia 2 Infanterie „Getica” are cartierul general la Buzău, iar în subordinea generalului Lucian Foca se află unităţile armatei din Dobrogea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii