Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine aduce astăzi, în Arhiepiscopia Tomisului, Lumina Sfântă

ro

01 May, 2021 19:09 3205 Marime text
  • În această noapte a Învierii Domnului, la Constanța, Lumina Sfântă va fi adusă de protosingelul Atanasie, starețul mânăstirii Călugăreni.
 
La București, pe Aeroportul Henri Coandă, Părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan, cel care a adus Sfânta Lumină, a fost întâmpinat de o delegaţie condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

„Această Sfântă Lumină, dusă către Catedrala Patriarhală şi în diferite locuri ale ţării, în catedrale, în mănăstiri şi biserici, va lumina noaptea Sfintei Învieri răsplătind evlavia, dragostea, lacrimile şi pocăinţa celor care prin fapte bune, prin virtuţi, nădejde neclinitită în milostivirea lui Dumnezeu s-au pregătit pentru întâmpinarea acestei sărbători”, a afirmat ierarhul.


Preasfinţia Sa a reamintit că Mântuitorul Iisus Hristos este Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul cel ce vine în lume.

„Ştim că Hristos Domnul a umplut de lumină şi bucurie tot pământul prin venirea Sa în trup, făcându-Se asemenea oamenilor în afară de păcat. El a luminat ochii orbilor, inimile ucenicilor şi le-a îndreptat către propovăduirea Evangheliei, când ca un Om, în acelaşi timp şi Dumnezeu fiind, a luminat cele de sub pământ prin pogorârea cu sufletul la iad şi apoi a poruncit ca lumina Evangheliei să fie dusă de ucenicii şi Apostolii Săi până la marginile lumii”.

Pe aeroport au fost prezenţi reprezentanţi ai eparhiilor care vor duce Sfânta Lumină în ţară.

În intervalul orar 19.30 – 20.30, va avea loc, pe Colina Bucuriei, procesiunea primirii Sfintei Lumini de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la Catedrala Patriarhală.

Sursa foto: manastirea calugareni
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii