Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. Chestorul Constantin Glugă, șeful IPJ Constanța, declarații importante după tragedia de la 2 Mai. Înainte de accident, șoferul a stat două ore la Poliția Vama veche

ro

21 Aug, 2023 14:31 5262 Marime text


Inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, chestor Constantin Adrian Glugă, va face azi, declarații importante după tragedia rutieră din urmă cu două zile, din localitatea 2 Mai, județul Constanța, eveniment în urma căruia doi tineri au fost uciși, iar alții au fost răniți.
 
Chestorul Constantin Adrian Glugă a declarat că înainte de accident, cu câteva ore, șoferul a fost oprit în trafic de un echipaj mixt iar în mașină a fost descoperită o țigară de tip joint și patru pastile.

Iată declarația completă a șefului IPJ Constanța 

 

„În primul rând, vă rog să-mi permiteți să transmit condoleanțe familiilor și prietenilor celor două persoane care au decedat în urma tragicului eveniment, din data de 19 august. (...) În ceea ce privește evenimentul din data de 19 august 2023, din dispoziția conducerii Ministerului Afcerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției Române, am analizat personal acest eveniment, iar după analiza probatoriului în cauză vă pot comunica următoarele aspecte:
 
La data de 17 august, șoferul a ajuns în municipiul Constanța, împreună cu tatăl său.
 
În seara de 18 august, același conducător auto a fost oprit în trafic de către polițiștii rutieri pe raza municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni cu caracter preventiv, moment în care i s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere.
 
La data de 19 august 2023, în jurul reolor 00.40, prin apel 112, un bărbat a sesizat IPJ Constanța despre faptul că pe drumul național 39, din direcția Vama Veche – către localitatea 2 Mai, un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere.
 


Având în vedere această semnalare, autoturismul a fost dat în atenție tuturor efectivelor aflate în teren la acel moment și au fost efectuate activități pentru localizarea autoturismului.
 
În jurul orelor 02.40, autoturismul respectiv a fost depistat de către o patrulă mixtă (formată dintr-un polițist și un jandarm), circulând pe DN 39, din localitatea Vama Veche.
 
Cu această ocazie a fost legitimat conducătorul auto, precum și cei doi pasageri care îl insoțeau, iar în urma verificărilor efectuate, în interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări, a fost descoperită o țigară artizanală de tip joint și o folie marcată cu denumirea Bromazepam, care conținea patru pastile și care au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, pentru continuarea cercetărilor.
 
Șoferul a fost condus cu autospeciala de poliție la sediul de Poliție Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea 0, fiind prezent în sediul de poliție până la ora 04.30.
 
Din datele transmise de către lucrătorii de poliție, care au efetuat verificările la acel moment, conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive.
 
Tot din verificări a reieșit că după ce părăsit sediul postului Poliție Vama Veche – 2 Mai, șoferul s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise.
 
Ulterior, în jurul orei 05.25 a avut loc tragicul eveniment în urma căruia două persoane au decedat iar alte trei au fost rănite.
 
Cu privire la faptul că șoferul, în noaptea de 18 – 19 august 2023, șoferul nu a fost testat cu aparatul Drug test, am dispus cercetarea prealabilă a unui ofițer și a doi agenți de poliție, pentru a stabili dacă există sau nu vreo abatere din punct de vedere disciplinar.
 
De asemenea, în cadrul acestor cercetări efectuate, au fost depistate alte 9 persoane la locația din Vama Veche, unde șoferul ar fi consumat substanțe interzise.
 
Drogurile ridicate din autoturismul condus de către persoana în cauză sunt diferite față de cele indicate de aparatul Drug test“.        
 

                    
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Video testare alcooltest -sursa IPJ Constanța.

 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Oficial despre arestarea șoferului implicat în tragedia rutieră de la 2 Mai (VIDEO)

Doi tineri morți Oficial de la Parchet! Ce spun procurorii despre tragedia rutieră de la 2 Mai


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii