Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi tineri morți Oficial de la Parchet! Ce spun procurorii despre tragedia rutieră de la 2 Mai

ro

21 Aug, 2023 12:04 1530 Marime text



Azi, 21 august 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au făcut primele declarații oficiale cu privire la dosarul accidentului mortal, din dimineaţa zilei de 19.08.2023, din localitatea 2 Mai, județul Constanța.
 
Iată ce precizări oficiale fac procurorii 
 

La data de 20.08.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, au formulat propunere privind luarea măsurii arestului preventiv, faţă de inculpatul P.M.V., în vârstă de 19 ani, din municipiul Bucureşti, persoană aflată în stare de deţinere, pentru comiterea infracţiunilor ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.
 
În sarcina inculpatului, se reţine că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus, pe drumurile publice, un autovehiculul, pe drumul public, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.L (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche.
 
Primele teste efectuate în cauză au relevat faptul că inculpatul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
În cauză, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului P.M.V., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 20.08.2023.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Oficial despre arestarea șoferului implicat în tragedia rutieră de la 2 Mai (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii