Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR SA Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă. Trenurile pot avea întârzieri

ro

21 Jan, 2024 12:52 621 Marime text
foto: Pexels Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar se desfășoară în continuare în condiții de iarnă pe întreaga rețea feroviară, fără a fi înregistrate probleme majore în circulație.

Menționăm faptul că, temperaturile extreme înregistrate în cursul nopții, care în unele zone au fost de până la -13°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Iași, Brașov și Craiova) defecțiuni ale liniei CF (șine rupte) pe diferite secțiuni, iar circulația feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor, precizează compania.


Personalul CFR SA a intervenit și intervine operativ pentru remedierea acestor defecțiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

Pe raza SRCF Iași, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna se menține restricția de viteză de circulă 50 km/h. Pe distanța Drăgănești – Fărcașele (SRCF Craiova) a fost ridicată restricția de viteză de 30 km/h.

Întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricțiile de viteză introduse în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecțiuni ale liniilor CF (șine rupte).

Personalul CFR SA este activat și intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme și menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă toate măsuri de circulație adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară.

De asemenea, călătorii sunt rugaţi că în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la nr de telefon 021/9521 – Informaţii CFR, iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul Camere web, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut, a mai punctat sursa citată. 


UPDATE ora 13: 00 - Circulația feroviară se desfășoară în continuare în condiții de iarnă

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar se desfășoară în continuare în condiții de iarnă pe întreaga rețea feroviară, fără a fi înregistrate probleme majore în circulație.

La ora 12:00, temperaturile înregistrate erau cuprinse între -9°C la Brașov și -2°C la București, iar stratul de zăpadă măsura între 10 și 20 cm.

Reamintim faptul că, temperaturile extreme înregistrate în cursul nopții, care în unele zone au fost de până la -13°C, au provocat pe raza Sucursalelor Regionale CF Iași, Brașov și Craiova defecțiuni ale liniilor CF (șine rupte) pe diferite secțiuni, iar circulația feroviară s-a realizat pe un singur fir, generând întârzieri minime. Personalul CFR SA a intervenit operativ pentru remedierea acestor defecțiuni, astfel încât să fie asigurată continuitatea în circulaţia trenurilor, transmite Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA. 

La această oră doar pe raza Sucursalei Regionale CF Iași, Brașov și Galați mai sunt secțiuni afectate de șine rupte, iar circulația trenurilor se realizează pe un singur fir, fără a se înregistra însă întârzieri majore, personalul feroviar acționând la fața locului pentru remediere.

De asemenea, pe raza SRCF Iași, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna se menține restricția de viteză de circulă 50 km/h.

Pe raza Sucursalelor Regionale CF afectate de vremea nefavorabilă, București, Galați, Iași și Brașov, sunt activate Comandamentele locale, alcătuite din personal linii și instalații (136 salariați), care au intervenit și intervin operativ în zonele unde se înregistrează probleme, astfel încât circulația trenurilor să se desfășoare în condiții de siguranță.




Citește și:

Călătoria cu trenul IR582, pe ruta Constanța - București, o experiență dezamăgitoare pentru călători! Toalete nefuncționale și mizerie de nedescris (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii