Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR SA Circulația feroviară se defășoară în continuare condiții de iarnă

ro

09 Jan, 2024 16:35 642 Marime text
Foto: CFR CălătoriCompania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că pe rețeaua feroviară circulația trenurilor se desfășoară în condiții normale de iarnă, traficul fiind adaptat la condițiile meteo nefavorabile.
 
Pe raza SRCF Galați, pe distanța Mărășești – Tecuci (fir I și II), începând cu ora 13:00 s-a reluat circulația AM (automotoarelor) fără antemergător.
 
Pe distanța Brăila – Făurei, începând cu ora 13:45 a fost ridicată restricția de viteză de 70 km/h.
 
Pe raza SRCF Iași, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna, la ora 11:33 a fost ridicată restricția de viteză de 50 km/h.
 
Pe raza SRCF Iași, pe linia neinteroperabilă Hârlău – Iași, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în cursul dimineții, trenul R 11404 (Regio Călători) s-a defectat și a fost nevoie de locomotivă de ajutor pentru tractarea acestuia.
 
Potrivit CFR SA, întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă  sunt cauzate de: restricțiile de viteză introduse în zonele cu vânt puternic, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecțiuni ale liniilor CF (șine rupte).
 
Personalul CFR SA este activat și intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme și menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.
 

„Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă toate măsuri de circulație adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară.
 
Călătorii sunt rugaţi că în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la nr de telefon 021/9521 – Informaţii CFR, iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul Camere web, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut“ - au mai precizta reprezentanții CFR SA.

 Citește și: 

Circulația feroviară adaptată la condiții de iarnă. 11 trenuri au fost anulate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii