Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:14 22 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR SA a redeschis circulația în stația Ploiești Triaj  

ro

19 Dec, 2019 07:09 1242 Marime text
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că trenurile de călători care asigură legătura între București și Moldova circulă pe rută normală, prin stația Ploiești Triaj, odată cu finalizarea intervențiilor de ridicare și repunere pe șină a vagoanelor deriate joi, 18 decembrie, în urma accidentului feroviar produs între un tren de călători și un tren privat de marfă.
 
Personalul feroviar al CFR SA a acționat în cursul nopții cu un tren de intervenție, format din vinciuri hidraulice și o macara de mare tonaj pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea garniturilor din zona accidentului, operațiunile fiind finalizate în această dimineață, circulația trenurilor în stația Ploiești Triaj fiind redeschisă la ora 06.30, în condiții normale de trafic.
 
Menționăm faptul că pentru asigurarea continuității traficului feroviar spre și dinspre Moldova până la finalizarea intervențiilor de ridicare și retragere a vagoanelor deraiate din zona accidentului, CFR SA a redirecționat circulația tuturor trenurilor care tranzitau stația Ploiești Triaj pe rute alternative, astfel trenurile de călători au circulat pe ruta Brazi - Ram Ploiesti Triaj - Ploiesti Vest - Ploiești Sud (și retur), iar trenurile de marfă pe ruta Brazi - Ghighiu - Ploiești Est (și retur).
 
Vă reamintim faptul că, în jurul orei 15:45, trenul Regio 5008 care circula în relația Buzău - Ploiești Sud - București Nord a fost lovit frontal de un tren privat de marfă, între stațiie Ploiești Sud – Ploiești Triaj. Trenul de călători era format din 4 vagoane etajate și avea la bord circa 50 de călători.
 
Precizăm faptul că Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER) va stabili cauzele producerii acestui accident feroviar.
 
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că toate măsurile operative întreprinse de echipele de intervenţie au avut drept scop redeschiderea și reluarea circulaţiei feroviare în condiţii de siguranţă.

Citește și: UPDATE Accident feroviar. Două trenuri au deraiat în zona gării Ploiești Triaj. Mai multe victime, printre care și copii (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii