Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circulație feroviară închisă în continuare între Craiova și Caracal, urmare deraierii și răsturnării a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă (GALERIE FOTO)

ro

17 Jan, 2024 09:45 597 Marime text
Sursă foto: CFR SA
  • Echipele de intervenție ale SRCF Craiova au acționat pentru retragerea din stația CF Leu a celor 24 de vagoane ale trenului privat de marfă, care nu au fost implicate în deraiere.
 
Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la această oră, traficul feroviar este în continuare restricționat pe relația Craiova - Caracal, din cauza evenimentului feroviar produs în data de 16 ianuarie, la intrarea în stația CF leu, unde 9 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă (Global Rail Solutions) au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat, transmite un comunicat din partea CFR SA.
 
Echipele de intervenție ale SRCF Craiova au acționat pentru retragerea din stația CF Leu a celor 24 de vagoane ale trenului privat de marfă, care nu au fost implicate în deraiere.
 
Până la această oră, în stația CF Leu s-au ridicat și au fost scoase în afara gabaritului, 3 din cele 11 vagoane de marfă implicate în evenimentul feroviar, iar în acest moment se acționează cu 2 macarale de mare tonaj cu o capacitate de 250 tone, respectiv 125 tone, pentru ridicarea celorlalte 8 vagoane rămase în gabarit. Concomitent se efectuează lucrări de refacere a liniei pe ambele fire de circulație, care a fost afectată pe o porțiune de 300 m.
 
În continuare circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova - Piatra Olt - Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile CF Craiova - Caracal și retur, asigurată de SRCF Craiova, măsuri de circulație care vor fi menținute până la finalizarea intervențiilor desfășurate de personalul feroviar în stația CF Leu.
 
Evenimentul este investigat de către o comisie de specialitate AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.
 
Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Craiova a acționat și acționează, astfel încât intervențiile din zona deraierii să se finalizeze în cel mai scurt timp, iar traficul feroviar să poată fi reluat în condiții de siguranță, a încheiat sursa citată.


Citește și:
CFR: Circulație feroviară restricționată între Craiova și Caracal, din cauza deraierii unor vagoane
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii