Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR A fost desemnată oferta câștigătoare pentru lucrările de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată din Constanța

ro

03 Aug, 2022 16:36 1347 Marime text
Suplimentarea la capacitate maximă a garniturilor de tren
  • În ceea ce priivește lotul Constanța, Lot 8 - Lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată pe raza Sucursalei Regională CF Constanța, ofertant desemnat câștigător este tot ARCADA COMPANY, cu o valoare a acordului cadru  de 96.097.561,60 RON, fără TVA.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat ofertele câștigătoate pentru loturile 7 (Galați) și 8 (Constanța), în cadrul procedurii de licitație lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată (8 loturi).

Valoarea totală a ofertelor depuse pentru încheierea acordurilor-cadru, aferente celor 2 loturi, este de 192.195.123,20 RON, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat. Ofertele desemnate câștigătoare pentru cele 2 loturi (5.120 ml TN) sunt următoarele:

Pentru Lot 7 - Lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată pe raza Sucursalei Regionale CF Galaț, ofertant desemnat câștigător este firma ARCADA COMPANY, valoarea acordului cadru fiind de  96.097.561,60 RON, fără TVA. Durata acordului cadru este de patru ani, iat cantitatea maximă de  2560 ml TN

În ceea ce priivește lotul Constanța, Lot 8 - Lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată pe raza Sucursalei Regională CF Constanța, ofertant desemnat câștigător este tot ARCADA COMPANY, cu o valoare a acordului cadru  de 96.097.561,60 RON, fără TVA. Durata acordului cadru este de patru ani. Cantitatea maximă fiind de 2560 ml TN.

„Scopul lucrărilor de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată este înlocuirea elementelor componente ale trecerii la nivel și ale suprastructurii căii, în vederea eliminării restricțiilor de viteză și aducerea liniei în parametrii de exploatare proiectați, lucrări care vor contribui în mod direct la creșterea gradului de confort și de siguranță pentru transportul feroviar și, implicit, pentru transportul rutier, prin realizarea inclusive a planeității zonei carosabile a trecerilor la nivel cu calea ferată. Menționăm faptul că, acordurile-cadru se vor derula pe o perioadă de 4 ani și au ca obiectiv stabilirea termenilor şi condiţiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate).

Reamintim faptul că, luni, 1 august 2022, CFR SA a anunțat ofertele desemnate câștigătoare pentru loturile 3 (Timișoara), 4 (Cluj) și 6 (Iași), cu o valoarea financiară totală de 291.392.560 RON, fără TVA“, transmit cei de la CFR SA. 


Arcada Company SA

Înfiinţată în anul 1994, Arcada Company SA are sediul social în municipiul Galaţi.

Capitalul social subscris este de 90.000 de lei, compus din 100 de acţiuni. Valoarea unei acţiuni este de 900 de lei.
Acţionari persoane fizice sunt: Mantu Mariana cu 4% din capitalul social, Humă Mihai cu 44% din capitalul social, Mantu Spiru cu 44% din capitalul social, Tudosă Valeria cu 2% din capitalul social, şi Humă Cornelia cu 6% din capitalul social.
 
Persoane împuternicite sunt: Humă Mihai, Mantu Spiru şi Mantu Mariana. Arcada Company SA se ocupă de construcţia de poduri şi tuneluri.
 
Arcada Company s-a ocupat în ultimii ani cu reabilitarea căii ferate și cu construirea podurilor și a fost implicată in construirea podului feroviar din Băneasa și în reabilitarea unei părți din calea ferată București - Băneasa – Fundulea dar și în executarea lucrărilor de reabilitare a podurilor de cale ferată peste Dunăre.
 
Acționarii majoritari, Spiru Mantu și Mihai Humă erau 2011 în topul milinarilor români realizat de revista Forbes cu o avere estimată la 24-26 milioane de euro.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA și asocierea dintre firma gălățeană Arcada Company SA și ISPCF SA au semnat anul acesta și contractul, în valoare totală de 309.208.853.42 lei fără TVA, pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare din stațiile Fetești și Ciulnița.
 
Potrivit, www.confidas.ro, compania a încheiat 742 contracte de achiziții publice în valoare totală de 134.014.715,18 lei.
 
În 2021, societatea a avut o cifră de afaceri de 328.886.211 lei și un profit de 72.084.857 lei la peste 690 de angajați.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii