Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Certificat de urbanism pentru Apele Române! Este vizată zona Cazinoului din Constanța

ro

24 May, 2023 14:13 1146 Marime text
Primăria Constanța a eliberat pentru Autoritatea Națională Apele Române – Administrațiza Bazinală Dobrogea Litoral prin Aquaproiect SA un certificat de urbanism privind proiectului amplu de combatere a eroziunii costiere, pentru lucrări ce s-ar putea desfășura pe raza municipiului.
 
Prin CU 1448 din data de 24 mai 2023, se dorește implementarea proiectului proiectului „Reducerea eroziunii costiere, Faza II (2014-2020) – lot 3 – Protecția și Reabilitarea Litoralului românesc al Mării Negre în zona Tomis (Cazino). Documentul este valabil 24 de luni și vizează zona dintre digul de nord și digul de sud.
 
Amintim că în anul 2020, protecția costieră aferentă falezei Cazinoului din Constanța, care face parte din proiectul „Reducerea Eroziunii costiere, faza II (2014-2020), proiect cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, se afla în etapa de obținere a avizelor necesare emiterii Autorizației pentru Construire. Unul dintre cele mai importante aspecte este avizul Ministerului Culturii, care a solicitat atât o cercetare arheologică a zonei de desfășurare a lucrărilor, dar și o analiză arhitecturală asupra proiectului propus.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii