Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie de certificare a detașamentului italian aflat în misiune în România, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

ro

13 Dec, 2021 19:28 1105 Marime text
  • Ceremonia de certificare a detașamentului italian aflat în misiune în România




Ceremonia de certificare NATO a detașamentului Forțelor Aeriene Italiene sosit în România în vederea executării serviciului de Poliție Aeriană Întărită va avea loc miercuri, 15 decembrie, începând cu ora 12.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.





Detașamentul italian, format din aproximativ 140 de militari (piloți și personal tehnic) şi patru aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO în următoarele patru luni, alături de militari aparținând Forțelor Aeriene Române şi aeronave F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

 

 
 

Rotația prezentă este cea de-a doua a militarilor din Forțele Aeriene Italiene la Mihail Kogălniceanu, după cea executată în anul 2019.




Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele italiene.




Dislocarea avioanelor Eurofighter Typhoon în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.



Sursa foto:Facebook/  Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii