Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 21 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trebuie sa stim despre constatarea amiabila a accidentelor auto

ro

28 May, 2009 03:08 1377 Marime text
Până la 1 iulie, când această procedură va trebui pusă în aplicare, conducătorii auto trebuie să fie familiarizaţi cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia în caz de aciident uşor. 

În primul rând procedura de constatare amiabilă va fi aplicată în cazul accidentelor rutiere survenite pe teritoriul României în care au fost implicate două vehicule şi din care au rezultat numai pagube materiale

De asemenea, noua modalitate de înlesnire a demersurilor în cazul unui accident uşor permite părţilor implicate în accident să completeze, pe un singur formular, elementele privind circumstanţele producerii evenimentului, datele personale de identificare, datele vehiculelor implicate, precum şi ale propriilor asigurători. Datele care vor fi înscrise în respectivul formular vor constitui doar câteva elemente prin care se va soluţiona dosarul de daune, vina fiecărui conducător auto în parte urmând a fi stabilită de asiguratori.

Practic procedura constă în completarea unui singur formular, de două pagini autocopiative, ambele având aceeaşi valoare juridică şi instrucţiuni de utilizare. Ulterior, fiecare conducător implicat în accident trimite propriei firme de asigurare copia formularului constatǎrii amiabile de accident. Acest formular poate fi procurat de la societăţile de asigurare autorizate să încheie asigurări pentru vehicule.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cetateanul 28 May, 2009 07:40 Si in prezent sunt teribili ai soselelor care nu-si recunosc vina spunand ca ei au masini f.bune si ceilalti trebuie sa stationeze pe dreapta la aparitia lor ca ei au prioritate.Acestia nu-si recunosc niciodata vina desi pentru ei nu exista reguli de circulatie si mai au si relatii suspuse.Noua gaselnita va fi un fiasco pentru marea majoritate a participantilor la trafic care nu au relatii. Probabil ca asta se urmareste si micsorarea sarcinilor politiei rutiere care este extenuata de atata munca si nu au timp sa-si cheltuiasca salariile care sunt de cateva ori mai mari decat ale unui profesor sau medic.TOT INAINTE TOARASI NEOCOMUNISTI care luati asemenea masuri!