Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune ANAR despre majorarea taxelor pentru amplasarea de beach-baruri pe litoral?

ro

02 Jun, 2023 11:32 1175 Marime text



Operatorii de plaje de pe litoral sunt nemulțumiți că dincolo de taxele pentru închirierea suprafețelor de plajă, trebuie să scoată amplasarea beach-barurilor. Aceste prețuri au explodat. În acest moment discutăm de un preț de aproximativ 800 de lei plus TVA, în condițiile în care beach-barurile au auprafețe de 50, 100 până la 150 de metri pătrați.

În plus, toate documentațiile pentru construcția beach-barurilor pe care trebuie să le elibereze instituțiile avizatoare au termenul legal de 30 de zile.

În timp ce operatorii de plaje susțin că Ministerul Mediului a majorat taxa de beach bar, printr-un comunicat, ANAR vine cu precizări în legătură cu aceste taxe și susține că: „În ceea ce priveşte taxele de beach-bar, au fost eliminate diferenţele semnificative care existau în anii precedenţi între staţiunile Mamaia şi Constanţa (între 250-300 lei/mp/an), sudul litoralului, inclusiv Năvodari (între 600 - 1.150 lei/mp/an), fiind stabilit un tarif unitar mediu de închiriere pentru suprafeţele de plajă ocupate cu beach - bar, aferent sectoarelor/subsectoarelor cu destinaţie turistică, amplasate la nivel de UAT, respectiv de: 864,97 lei/mp/an".

Pe parcursul întregului sezon estival, ANAR va constitui echipe de inspectori care vor verifica modul de îndeplinire a obligaţiilor contractuale de către operatorii de plajă.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii