Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:17 19 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se întâmplă azi la Cazino Începerea lucrărilor, de ziua lui Eminescu. Statuia poetului veghează de la câţiva paşi bătrânul edificiu

ro

15 Jan, 2020 00:00 1909 Marime text

În urmă cu doar câteva zile, reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii au semnat Ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare la Cazinoul din Constanţa. După cum arătam în ediţiile anterioare, în documentul CNI se arată că „prin prezentul Ordin vă notificăm că data de începere este 15.01.2020“. Astfel, coincidenţă ori nu, data oficială stabilită pentru începerea lucrărilor este chiar ziua la care România îl omagiază pe poetul neamului Mihai Eminescu, al cărui bust veghează pentru eternitate marea, la doar câţiva paşi distanţă de bătrânul edificiu.
 
Potrivit unor surse apropiate procedurii de reabilitare, reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii ar urma să se întâlnească astăzi cu reprezentanţii firmelor ce se vor ocupa de restaurarea Cazinoului. Reuniunea ar urma să aibă loc chiar în incinta clădirii-simbol a Constanţei, marcând astfel deschiderea oficială a lucrărilor menite să redea Cazinoului graţia şi grandoarea de care a fost vitregit în ultimii ani, din neglijenţă.
 
La rândul său, Decebal Făgădău, primarul Constanţei, va susţine o declaraţie de presă pe tema reabilitării edificiului.
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, la finalul lunii decembrie 2019, actualul Ministru al Dezvoltării, Ştefan Ion, şi reprezentanţii asocierii de firme ce şi-a adjudecat proiectul privind Cazinoul au semnat contractul pentru reabilitarea acestuia. Societăţile ce se vor ocupa ca edificiul să renască sunt Aedifcia Carpaţi SA (lider de asociere) & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL.
Valoarea totală a proiectului este de 56.627.697,09 lei, cu TVA, în condiţiile în care valoarea estimată iniţial de CNI se ridicase la peste 60 de milioane de lei. Durata de executare a contractului este de 30 de luni, trei luni fiind dedicate activităţii de proiectare.
 
Citeşte şi:
 

Sub semnul contestaţiilor Radiografia reabilitării Cazinoului

Cazinoul renăscut. Când se vor pune primele schele pentru începerea reabilitării

Ti-a placut articolul?

Comentarii