Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce riscă Arhiepiscopia lui Teodosie în lupta cu fiscul

ro

24 Sep, 2010 01:34 2245 Marime text
cap_3.jpgReprezentanţii DGFP explică procedura executării silite asupra bunurilor sechestrate ale Arhiepiscopiei Tomisului

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa a pus sechestru pe bunurile Arhiepiscopiei Tomisului pentru recuperarea unor datorii restante de peste 4,2 milioane de lei.

DGFP_teodosie_exposure.jpgBunurile sechestrate sunt Palatul Arhiepiscopal şi un apartament cu două camere din municipiul Constanţa, două terenuri intravilane de 250, respectiv 497 de metri pătraţi, o jumătate dintr-un teren de 9,5 hectare situat în extravilanul oraşului Ovidiu, precum şi 13 autovehicule. Reprezentanţii DGFP explică printr-o adresă remisă cotidianului ZIUA de Constanţa care este procedura executării silite asupra bunurilor mobile şi/sau imobile sechestrate. Înaintea valorificării lor, acestea vor fi evaluate, iar evaluarea se efectuează de organul de executare prin experţi evaluatori proprii sau prin experţi evaluatori independenţi. Reprezentanţii DGFP precizează că organul de executare va actualiza preţul de evaluare ţinând cont de rata inflaţiei şi că, atunci când se consideră necesar, organul de executare va proceda la o nouă evaluare. „Executarea silită a bunurilor proprietate a debitorului, urmăribile potrivit legii, se efectuează, de regulă, în limita a 150% din valoarea creanţelor fiscale, inclusiv a cheltuielilor de executare. (...) Pentru valorificarea bunurilor sechestrate prin vânzare la licitaţie, organul de executare este obligat să efectueze publicitatea vânzării cu cel puţin 10 zile înainte de data fixată pentru desfăşurarea licitaţiei", se arată într-o adresă emisă de către DGFP Constanţa. Urmează aşadar, scoaterea la licitaţie a bunurilor sechestrate, după ce vor fi în prealabil evaluate.

De la data întocmirii procesului-verbal de sechestru, bunurile sechestrate sunt indisponibilizate. Cât timp durează executarea silită, debitorul nu poate dispune de aceste bunuri decât cu aprobarea dată, potrivit legii, de organul competent. Nerespectarea acestei interdicţii atrage răspunderea, potrivit legii, a celui în culpă.

Actele de dispoziţie care ar interveni ulterior indisponibilizării, sunt lovite de nulitate absolută. „Constituie contravenţie refuzul debitorului supus executării silite de a preda bunurile organului de executare spre a fi sechestrate sau de a le pune la dispoziţie acestuia pentru a fi identificate şi evaluate. Această faptă se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 1.000 de lei la 5.000 de lei pentru persoanele juridice", se arată în adresa DGFP. Aşadar, dacă Arhiepiscopia Tomisului, reprezentată de către arhiepiscopul Teodosie, se opune executării sau evaluării bunurilor supuse sechestrului, riscă amenzi între 1.000 şi 5.000 de lei, o nimica toată faţă de datoriile pe care le are la bugetul de stat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii