Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mesaj a transmis primarul Chițac pentru constănțeni, de Ziua Culturii Naționale- „Ne reînnoim angajamentul pentru o viață culturală de cea mai înaltă calitate în Constanța“

ro

15 Jan, 2023 13:33 1050 Marime text
Vergil Chițac
15 ianuarie 2011 – primul an în care a fost serbată Ziua Culturii Naționale.

Decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 15 ianuarie  — Ziua Culturii Naționale a fost semnat la 6 decembrie 2010,  iar Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 a fost publicată în MO 831 din 13 decembrie 2010.

Cu ocazia acestei zile importante pentru toți românii, primarul Chițac a postat un mesaj pe pagina de Facebook unde vorbește desPre 2022, primul an al primei Strategiei culturale a Constanței, dar și despe proiectele în domeniu derulate. 

În acest an avem în vedere, ca priorități ale domeniului, dezvoltarea infrastructurii culturale a orașului, conservarea și îmbogățirea patrimoniului cultural local, depunerea de proiecte culturale cu finanțare europeană, menținerea unui nivel ridicat al finanțării, valorizarea culturală a Peninsulei, consolidarea coeziunii culturale, precum și continuarea și finalizarea lucrărilor de investiții în infrastructura culturală locală., transmite Vergil Chițac. 



Iată postarea de pe pagina de Facebook a primarului Chițac: 

Printre crizele suprapuse cu care ne confruntăm, cultura încearcă să își reia locul nobil pe care îl ocupă în orice comunitate locală. În 2022, primul an al primei Strategii culturale a Constanței, am derulat mai multe proiecte în domeniu, iar astăzi, de Ziua Culturii Naționale, ne reînnoim angajamentul pentru o viață culturală de cea mai înaltă calitate în Constanța.

- Am reînființat Revista de Cultură Tomis, ca parte a efortului de refacere a brandurilor culturale locale;

- Am înființat Fundația Pontica a municipiului, instrument adițional de lucru al Primăriei pentru organizarea și desfășurarea de evenimente culturale de calitate;

- Am inițiat lucrări de consolidare și renovare a clădirii Teatrului de Stat Constanța și am creat premisele pentru inițierea unor lucrări similare la alte clădiri emblematice ale instituțiilor culturale locale relevante – Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, Muzeul de Artă Populară. În acest an vom redeschide Galeriile de Artă din centrul orașului, după ce vom renova spațiul conform nevoilor artiștilor locali;

- Am mărit finanțarea domeniului cultural cu peste 10% în 2022 și ne vom strădui să menținem ridicat nivelul finanțării domeniului și în anii următori;

- În 2022 am susținut și finanțat organizarea a 46 de evenimente culturale și conexe, la care au participat peste 100.000 de persoane. Unele dintre aceste evenimente au avut anvergură și impact național – precum Festivalul Internațional de Film SUNSCREEN, eveniment curatoriat de echipa celui mai mare festival de film internațional din România, Festivalul Internațional de Film Transilvania.

În acest an avem în vedere, ca priorități ale domeniului, dezvoltarea infrastructurii culturale a orașului, conservarea și îmbogățirea patrimoniului cultural local, depunerea de proiecte culturale cu finanțare europeană, menținerea unui nivel ridicat al finanțării, valorizarea culturală a Peninsulei, consolidarea coeziunii culturale, precum și continuarea și finalizarea lucrărilor de investiții în infrastructura culturală locală.

Prin toate acestea, vă asigur că nu vom lăsa cultura la periferie. Vedem în educație și în cultură fundamentele unei dezvoltări armonioase, rapide și sustenabile a orașului nostru.

Vă doresc o duminică plăcută., a transmis primarul Chițac.
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii