Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce comună din Tulcea primește bani de la fondul de rezervă. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial

ro

13 Oct, 2022 13:07 1120 Marime text
Bani de la fondul de rezerve, foto: pexels
Hotărârea 1200/2022 privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Printre județele care vor primi bani de la fondul de rezerve, se numără și județul Tulcea, cu comuna Isaccea. Suma alocată în acest caz este de 875 mii lei. 


Ce alte județe au primit bani 

Bani au primit și județul Alba, suma de 500 (mii lei), municipiul Alba Iulia  suma de 1000 (mii lei), județul Cluj cu comuna Feleacu, suma de 3000 (mii lei), județul Suceava cu orașul Siret suma de 980 (mii lei) și județul Vaslui cu comuna Vetrişoaia, suma de 70 (mii lei)


Iată conținutul hotărârii: 

Intră în vigoare:
5 octombrie 2022 An


Hotararea 1200/2022 privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale

Dată act: 5-oct-2022

Emitent: Guvernul
 
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 29 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 71/2015, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
 
Art. 1
Se aprobă majorarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2022 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, cu suma de 6.425 mii lei şi alocarea acesteia bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, pentru plata unor cheltuieli curente şi de capital.
 
Art. 2
Ordonatorii principali de credite răspund de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumei alocate potrivit prevederilor art. 1.
 
Art. 3
Ministerul Finanţelor este autorizat să introducă modificările corespunzătoare în volumul şi structura bugetului de stat pe anul 2022

Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial cu numărul 971 din data de 5 octombrie 2022. 



Despre Primăria Isaccea 

Consiliul local al oraşului Isaccea este compus din 15 consilieri aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, în condițiile stabilite de Legea privind alegerile locale.

Primar al orașului este Anastase Moraru, iar viceprimar este Dorina Adriana Mihail. 

Autorităţile administraţiei publice prin care se realizează autonomia locală în oraşul Isaccea sunt următoarele: Consiliul Local Isaccea ca autoritate deliberativă şi primarul ca autoritate executivă

Aleşii locali sunt primarul şi consilierii locali, care îndeplinind o funcţie de autoritate publică beneficiază de dispoziţiile legii penale cu privire la persoanele care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Primarul, viceprimarul, secretarul UAT și aparatul de specialitate al primarului  constituie o structură funcţională cu activitate permanentă, denumită Primăria Orașului care duce la îndeplinire hotărârile consiliului local şi dispoziţiile primarului, soluţionând problemele curente ale colectivităţii locale.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii