Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:28 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce amendă a aplicat CJPC Constanţa în cazul localului La Steaguri. Patronul şi-a spart un pahar în cap în timpul controlului

ro

12 Jun, 2017 17:24 2157 Marime text
Comisarii OPC Constanţa au decis sancţiunea în cazul localului La Steaguri din staţiunea Mamaia unde săptămâna trecută administratorul unităţii şi-a spart un pahar în cap nemulţumit de vizita comisarilor. Potrivit directorului CJPC Constanţa, Horia Constantinescu sancţiunea aplicată în acest caz este de 42.000 de lei din care 30.000 de lei pentru împiedicarea controlului. Diferenţa de 12.000 de lei a fost pentru deficienţele constatate, valoare care se reduce la 4500 de lei în cazul achitării amenzii în 48 de ore.   

Totodată, s-a propus suspendarea activităţii pentru agentul economic. Administratorii societăţii au precizat că vor contesta sancţiunea primită. În plus, unitatea a primit un avertisment pentru lipsa menţiunilor cu privire la alergeni. 

Reamintim că, în data de 08.06.2017 mai multe echipe de comisari au efectuat actiuni de control la mai multe unitati de alimentatie publica din statiunea Mamaia si Satul de Vacanta, la structuri de primire turistice cu functiuni de cazare  si stucturi de vanzare a produselor nealimentare din statiunea Mamaia.
 
De la inceputul controlului efectuat la terasa  „La Steaguri” din satul de vacanta, reprezentantul localului a inceput sa ameninte, asa incat echipa de comisari a fost nevoita sa solicite prezenta unui echipaj  al Politiei. Acelasi patron  a amenintat ca se taie, lucrurile au degenerat si ulterior acesta si-a spart un pahar in cap, fiind necesara prezenta Serviciului Judetean de Ambulanta.
 
In urma verificarilor efectuate in blocul alimentar al unitatii de alimentatie publica au fost constatate urmatoarele:
-utilizarea in prestarea servicului de alimentatie publica  a  8,75 cotlet de porc si carne porc expirate de aproximativ 2 luni de zile, respectiv 1 luna de zile; branza feta 0,8 kg expirata din 22.04.2017;
-s-au identificat inca 187,65 kg  de materii prime si preparate culinare cu neconformitati majore ce urmau sa se utilizeze in prestarea de servicii si in circuitul de servire al consumatorilor., astfel:  saramura scrumbie  preparata , la care s-a modificat starea termica ( produs congelat); branza telemea cu starea termica modificata ( produs congelat); carne diferite specii congelata la care nu  s-au putut  identifica portiunile anatomice, fara elemente de identificare si caracterizare din care sa se poata stabili incadrarea in data durabilitatii minimale(termen de valabilitate), fiind un produs potential periculos.
 
La identificarea si cantarirea produselor cu dficiente s-a colaborat cu reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare  la solicitarea conducerii CJPC Constanta.
 
Loturile de produse cu neconformitati s-au interzis la utilizare in prestarea de servicii de alimentatie publica si in circuitul de servire al consumatotrilor , s-au confiscat in vederea redirijarii catre o unitate specializata in denaturare.
 
Ca urmare a deficientelor constatate s-a dispus inchiderea temporara a unitatii.
Administratorul societatii a fost invitat  la sediul CJPC Constanta pentru intocmirea documentului de control, in data de 09.06.2017.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii