Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câți bani a primit România de la UE pentru refugiaţii ucraineni

ro

28 Apr, 2022 18:23 1490 Marime text
Refugiați din Vama Isaccea Foto ziuadeconstantaComisia Europeană a anunţat joi, 28 aprilie, că a plătit statelor membre peste 3,5 miliarde de euro sub formă de plăţi în avans, pentru a le ajusta să gestioneze sosirea refugiaţilor ucraineni pe teritoriul lor, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.



Cele mai multe fonduri, 562 de milioane de euro, au fost plătite Poloniei, deoarece această ţară a primit cei mai mulţi refugiaţi ucraineni. Urmează Italia cu 452 milioane de euro şi România cu 450 de milioane de euro.


Plăţile au fost făcute în cadrul Acţiunii de coeziune pentru refugiaţii din Europa (CARE), iar banii pot fi utilizaţi pentru a oferi hrană, cazare, asistenţă medicală, educaţie sau locuri de muncă refugiaţilor din Ucraina, a precizat Comisia Europeană.



Contribuţia UE va ajuta la reducerea poverii suplimentare asupra bugetelor statelor membre având în vedere că cheltuielile statelor membre pentru toate acţiunile de sprijinire a persoanelor care fug din Ucraina vor fi eligibile pentru sprijin din partea UE retroactiv de la data începerii invaziei ruse , pe 24 februarie 2022.



Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii