Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:45 26 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România va cere ajutor financiar de la UE pentru primirea de refugiaţi ucraineni

ro

21 Apr, 2022 18:43 606 Marime text
Ucraineni în Vama Isaccea Foto ZIUA DE CONSTANȚA
 
  • Nouă ţări din Europa centrală şi de est, între care România, vor cere înainte de finele lui aprilie ajutor financiar de la UE pentru primirea de refugiaţi ucraineni, potrivit unui comunicat publicat joi la Praga, citat de AFP.

Este vorba de Republica Cehă, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, România şi cele trei state baltice, Letonia, Lituania şi Estonia, care "au convenit asupra a 14 măsuri pe care le vor prezenta împreună pentru a angaja un dialog cu Comisia Europeană privind modificarea regulilor în vigoare", a indicat vicepremierul ceh Ivan Bartos.

Acesta a subliniat că "actuala criză este excepţională şi nu se poate prevedea impactul final asupra economiilor". "Suntem ferm convinşi că nu va fi suficientă flexibilizarea politicii de coeziune. Trebuie să cerem şi finanţare suplimentară pentru statele membre care primesc un număr mare de refugiaţi din Ucraina", a adăugat Bartos.

Cele nouă sunt favorabile de asemenea "validării urgente a programelor pentru noua perioadă bugetară 2021-2027, astfel ca proiectele care îi ajută pe refugiaţii din Europa centrală şi de est să poată începe să fie rambursate cât mai curând posibil", a mai notat responsabilul ceh.

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii