Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:39 12 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât costă viaţa unui navigator militar? UM 02022 Constanţa cumpără servicii de asigurare facultativă de viaţă (documente)

ro

30 Jan, 2019 00:00 1776 Marime text
Unitatea Militară 02022 Constanţa intenţionează să achiziţioneze servicii de asigurare facultativă de viaţă pentru personalul ambarcat pe nava Dragorul Maritim 25 „Lt. Lupu Dinescu“, care execută misiuni în anul 2019, în zona de navigaţie Marea Neagră, pe ruta Port Constanţa - Port Istanbul - Port Varna - Port Constanţa.
 
În acest sens, Ministerul Apărării Naţionale - Unitatea Militară 02022 Constanţa anunţă organizarea şi desfăşurarea unei proceduri publice pentru atribuirea a două contracte. Este vorba despre „Serviciul de asigurare tip CASCO maritim şi tip P&I maritim pentru nava Dragorul Maritim 25 „Lt. Lupu Dinescu“, care participă la misiuni în perioada 17.02.2019 - 09.03.2019 (21 de zile), în zona de navigaţie Marea Neagră“, în valoare estimată de 11.550 de lei. Cel de-al doilea contract - „Servicii de asigurare facultativă de viaţă, pentru personalul ambarcat pe nava Dragorul Maritim 25 „Lt. Lupu Dinescu“ şi un militar aflat în misiune în afara ţării“ - are o valoare estimată de 18.462,5 lei. Ofertele de participare pot fi depuse până pe data de 5.02.2019.
 
Contractul „Servicii de asigurare facultativă de viaţă, pentru personalul ambarcat pe nava Dragorul Maritim 25 şi un militar aflat în misiune în afara ţării (două loturi)“ este compus din două loturi: lotul 1 - servicii de asigurare facultativă de viaţă pentru personalul ambarcat pe nava DM25 - 70 de persoane asigurate, perioada de asigurare 17.02.2019-09.03.2019 (21 de zile), în zona de navigaţie Marea Neagră, pe ruta Port Constanţa (România) - Port Istanbul (Turcia) - Port Varna (Bulgaria) - Port Constanţa (România); iar lotul 2 - servicii de asigurare facultativă de viaţă pentru lt. col. Todosiuc Dumitru din UM 02016, care execută misiune de specialitate în cadrul Resolute Support în Kandahar - Afganistan, în perioada 12.02.2019-18.02.2019 (7 zile).
 
Ofertantul va trebui să plătească despăgubiri pentru riscurile asigurate 24 de ore pe zi pe toată perioada asigurată, indiferent de felul activităţilor desfăşurate sau de locul producerii evenimentelor. În cazul în care nava asigurată se găseşte pe mare, răspunderea ofertantului se prelungeşte, până la terminarea misiunii, aplicându-se o primă suplimentară pentru fiecare zi de misiune egală cu valoarea primei de asigurare/zi. De asemenea, în cazul în care nava pleacă în misiune mai devreme decât data intrării în vigoare a poliţei, răspunderea ofertantului va începe din acea dată, cu condiţia ca achizitorul să anunţe ofertantul în scris cu 48 de ore înaintea plecării navei, aplicându-se o primă suplimentară pentru fiecare zi de misiune egală cu valoarea primei de asigurare/zi. Dacă se modifică numărul de persoane participante la misiune, poliţa va fi actualizată (cu numărul de persoane ambarcate), la solicitarea scrisă a achizitorului cu cel puţin 48 de ore înaintea plecării în misiune.
 
Despăgubirile se vor achita integral, în funcţie de riscurile asigurate, astfel: asigurătorul va efectua despăgubiri în limita a 25.000 euro, valoare cumulată a transporturilor la şi de la spital pentru cazurile de urgenţă pe întreaga perioadă a misiunii. Suma asigurată/persoană în caza de invaliditate, deces din orice cauză va fi de 60.000 de ero pentru invaliditate de gradul I şi II, 40.00 de euro pentru invaliditate de gradul III, 80.000 de euro pentru deces. Îmbolnăvire, în timpul şi din cauza acţiunilor de luptă, a procesului de pregătire pentru luptă şi îndeplinirea sarcinilor pe timpul serviciului care au ca rezultat clasarea ca inapt - 60.000 de euro; cheltuieli pentru spitalizare şi tratament ambulatoriu, dacă se face dovada că acestea au fost efectuate - 60 euro pe zi; cheltuieli privind transportul la şi de la spital dacă se face dovada acestor cheltuieli              - 25.000 de euro; cheltuieli pentru medicamente şi tratament, dacă se face dovada că acestea au fost efectuate              - 6.000 euro, repatriere - 14.000 euro.
 
Prin sintagma „îndeplinirea sarcinilor pe timpul serviciului” se înţelege orice activitate desfăşurată de personalul asigurat 24 din 24 de ore pe zi, în orice loc, pe toată perioada misiunii. Termen maxim de întocmire a poliţelor de asigurare: 48 ore după semnarea contractului.
 
În cazul în care pe parcursul îndeplinirii contractului se constată faptul ca anumite elemente ale condiţiilor/normelor interne de asigurare ale operatorului economic sunt inferioare sau nu corespund cerinţelor prevăzute în caietul de sarcini, prevalează prevederile caietului de sarcini.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţurile de participare la licitaţie, dar şi caietul de sarcini.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii