Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cardurile „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Guvernul a aprobat alocarea sumei necesare

ro

05 Oct, 2023 19:55 1319 Marime text
Foto: MIPEGuvernul a aprobat o Hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene. 

Potrivit Biroului de Presă al Guvernului României, actul normativ prevede suplimentarea bugetului Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) cu fonduri in valoare de 740 milioane lei pentru plata unor drepturi.

Din această sumă, 650 milioane lei sunt destinați asigurării necesarului de finanțare de la bugetul de stat pentru implementarea măsurii temporare Sprijin pentru România" prin acordarea tranșei din luna octombrie a sprijinului de 250 de lei pentru persoanele vulnerabile. 

De aceste fonduri beneficiază circa 2,6 milioane de persoane aflate în situații de risc de deprivare materială şi/sau risc de sărăcie extremă.

„Totodată, 90 milioane lei se acordă pentru asigurarea necesarului de finanțare de la bugetul de stat pentru acordarea primelor de carieră didactică pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, precum și a primelor de carieră profesională pentru personalul nedidactic din învățământul de stat.

Prima pentru cariera didactică are o valoare de 1.500 de lei, iar prima pentru cariera profesională pentru personalul nedidactic de 500 de lei. Acestea se acordă într-o singură tranșă în luna octombrie 2023.

Sumele se alocă din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023“ - au mai precizat reprezentanții Biroului de Presă al Guvernului României.

Citește și: 

MIPECardurile „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranșă până la data de 15 august
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii