Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură în Portul Constanța! Ce au găsit echipele de control într-un container sosit din China (GALERIE FOTO)

ro

29 Dec, 2023 15:57 845 Marime text
Foto: Garda de Mediu ConstanțaGarda de Mediu Constanta nu a permis importul gazelor fluorurate cu efect de sera R134a, sosite din China în Portul Constanta Sud, în 4 containere.

Potrivit Gărzii de Mediu Constanța, 4.136 recipiente cu capacitatea de 12 kg/butelie ar fi trebuit să ajungă în localitatea Reghin din județul Mureș.

„Cantitatea totala de gaze refrigerante reiesita din calcul este de 70973,76 tone echivalent CO2, depășind pragul de 100 tone conform restricțiilor la import în Uniunea Europeana a unor gaze fluorurate cu efect de sera. Conform documentelor și a verificărilor efectuate în perioada 28-29.12.2023 la rampa de control din Portul Constanta Sud, a reieșit că firma importatoare este înregistrată în registrul F-Gas, însă nu a făcut dovada cotei alocate, respectiv a cantității consumate din cota alocata în anul 2023. Conform Regulamentului 517/2014 privind gazele fluorurate cu efect de sera, Comisia atribuie fiecărui importator cotele pentru introducerea pe piață a hidrofluorocarburilor (HFC) pentru fiecare an. Verificările s-au efectuat împreună cu Garda de Coasta și Biroul Vamal de Frontiera Constanta Sud“ - au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Citește și: 

Societatea care operează cereale în Portul Constanta, zona Digul de Nord, amendată de Garda de Mediu (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii