Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:58 26 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură în Portul Constanța Ce au descoperit inspectorii vamali în patru containere sosite din China (VIDEO)

ro

13 Jan, 2023 10:47 936 Marime text

Articole de îmbrăcăminte, jucării şi încălţăminte susceptibile a fi contrafăcute, de peste 3.000.000 lei, depistate în Portul Constanța 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, în patru containere sosite din China, peste 15.400 de articole vestimentare, jucării şi încălţăminte, în valoare totală de aproximativ 3.900.000 lei, toate inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. , informează Garda de Coastă. 

În data de 12.01.2023, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui număr de patru containere încărcate cu bunuri, sosite din China, având ca destinatari societăţi comerciale din România, Republica Moldova şi Ucraina.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 5.400 de căciuli,2.600 de perechi de ciorapi,6.240 de jucării şi 1.200 perechi de încălţăminte toate inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. 

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 3.900.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. 
Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii