Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură impresionantă în Portul Constanța. Ce au găsit vameșii și polițiștii de frontieră într-un container sosit din China (GALERIE FOTO

ro

10 Feb, 2024 11:01 728 Marime text
Foto: Garda de CoastăPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, peste 12.000 perechi de încălțăminte sport, în valoare de aproximativ 5.000.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, în data de 09.02.2024, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China, având ca destinație o societate comercială din Ucraina.
 

„În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 12.088 perechi de încălțăminte sport, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.
Bunurile, cu o valoare de aproximativ 5.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.
Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale“ - au mai precizat reprezentanții Gărzii de Coastă. 

Citește și: 

Știri ConstanțaPeste două sute kilograme de pește, în condiții ilegale, descoperite de polițiștii de frontieră în portbagajul unei mașini, la Hârșova! (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii