Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură impresionantă în Portul Constanța! Ce au găsit vameșii într-un container sosit din China

ro

28 Feb, 2024 11:33 720 Marime text
Foto: AUtoritatea Vamală RomânăInspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut 7.000 perechi de încălțăminte pentru copii susceptibilă de a fi contrafăcută. Încălțămintea are o valoare totală de aproximativ 2.500.000 lei și a fost descoperită ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina.
 
Potrivit Autorității Vamale Române, în data de 27 februarie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina.
         
Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 7.000 perechi de încălțăminte din plastic pentru copii susceptibilă de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca CROCS. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 2.500.000 lei.
         

„În conformitate cu reglementările europene și naționale privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor“ - au mai precizat reprezentanții Autorității Vamale Române.

Citește și: 

Bunuri contrafăcute în valoare de peste 130.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră de la PTF Vama Veche (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii