Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cântăreață constănțeană, la ceas aniversar. Despre cine este vorba

ro

10 Jun, 2020 00:00 2871 Marime text
  • Cântăreața constănțeancă, Alexandra Stan, la ceas aniversar. 
  • În trecut, a participat la diferite concursuri pe teme muzicale, cu o apariție impresionantă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia - secțiunea interpretare, în anul 2009.
  • Pe 29 august 2011, Alexandra Stan și-a lansat albumul de debut, "Saxobeats", având 8 piese și 5 remix-uri.
Alexandra Stan s-a născut la data de 10 iunie 1989, la  Constanța, și  este o solistă vocală și compozitoare din România.
A lansat single-ul Lollipop (Param Pam Pam) spre finalul anului 2009. Melodia a avut un impact în România la începutul anului 2010, urcând în topurile radiourilor și ajungând până pe locul 18 în Romanian Top 100.
Al doilea single, Mr. Saxobeat”, s-a bucurat de un succes internațional enorm, devenind un hit. S-a vândut în aproape 1.000.000 de exemplare în mai puțin de un an, ajungând în top 5 în peste 20 de țări, cum ar fi Noua Zeelandă, Marea Britanie și în top 30 în Australia, Canada și Statele Unite. Solista a lansat albumul de debut în august 2011, numit Saxobeats.
Acesta a fost un succes comercial, clasându-se în Top 40 al albumelor în țări precum Germania, Finlanda sau Elveția, în Japonia ajungând în Top 20. Următoarele single-uri sunt Get Back (ASAP)” și „1.000.000”.
Pe 4 iunie 2012 este lansată piesa Lemonade”, înregistrând aproape 47.000.000 vizualizări pe Youtube în mai puțin de 10 luni. Single–ul ajunge numărul 1 în Bulgaria și intră în Top 50 în peste 8 țări fiind primul single de pe relansarea albumului de debut, Saxobeats.
Următorul single, Cliche (Hush Hush) nu se bucură de același succes. Colaborarea cu Manilla Maniacs pentru All My People este cel de-al treilea single de pe relansare, însă nici acesta nu are un succes răsunător.
După câteva luni petrecute în Statele Unite ale Americii, Alexandra Stan revine în aprilie 2014 cu piesa Thanks For Leaving, care povestește despre relația ei cu Marcel Prodan. Piesele care urmează, Cherry Pop, Dance și Give Me Your everything de pe al doilea album de studio „Unlocked” s-au bucurat de mult succes în Japonia.
În anul 2015, artista este ofertată de Walt Disney Pictures să interpreteze rolul lui Inger, în cea de-a doua parte a peliculei de succes Atlantida: Întoarcerea lui Milo.

Anii copilăriei și primele activități muzicale

Alexandra Stan s-a născut în Constanța la 10 iunie 1989.
Încă de mică, a arătat un interes deosebit asupra muzicii. A urmat studiile la Liceul Teoretic „Traian”,  și a fost studentă la Facultatea de Management „Andrei Șaguna”. În trecut, a participat la diferite concursuri pe teme muzicale, cu o apariție impresionantă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia - secțiunea interpretare, în anul 2009. Timp de un an a luat lecții de canto, iar publicul a cunoscut-o cu ajutorul celor de la Maan Studio.

Era „Saxobeats” (2009-2013)

În decembrie 2009, Alexandra Stan a lansat primul single "Lollipop (Param Pam Pam)", având un impact asupra României în prima jumătate a anului 2010. Vara anului 2010 a fost una încărcată, lansând o nouă piesă "Show Me The Way" care este cu cover a unei piese de Peter Frampton, și având concerte în România. În septembrie 2010, Alexandra Stan a lansat cel de-al doilea single, "Mr.Saxobeat". În mai puțin de 2 luni, piesa ajunge cel mai mare hit al artistei în România, ocupând prima poziție în "Romanian Top 100" timp de 8 săptămâni consecutive, devenind și un succes internațional. La începutul anului 2011 a intrat în Spanish Singles Chart, a debutat în top 10 al French Singles Chart precum și în Canadian Hot 100.
A ajuns pe prima poziție în Italia, Danemarca, Slovacia, Ungaria și Polonia. La sfârșitul lunii mai "Mr. Saxobeat" a ajuns prima piesă românească pe poziția fruntașă în Germania de la "Dragostea din Tei". A fost numărul 1 în Austria, Germania și Elveția timp de 20 de săptămâni în total. De asemenea a fost un succes ajungând în top 5 în peste 20 de țări precum numărul 2 în Belgia, Republica Cehă, Finlanda, Țările de Jos, Norvegia și Scoția, numărul 3 în Spania, Suedia și UK Singles Chart. În Noua Zeelandă ocupând poziția 4, în Billboard Brasila, poziția 6, în timp ce în Australia, Canada și Billboard Hot 100 poziția 21, 24, 25 respectiv 29. A mai ocupat prima poziție în UK Dance Chart și US Hot Dance Airplay pentru 7 săptămâni (cea mai lungă durată din anul 2010).
Alexandra Stan la Eska Music Awards 2011, în Polonia
După succesul "Mr. Saxobeat", Alexandra Stan a lansat single-ul "Get Back (ASAP)". A ocupat prima poziție în Slovacia, a 4-a în "Romanian Top 100", a 8-a în Finlanda și ajungând în top 20 în peste 5 țări. Single-ul "Lollipop (Param Pam Pam)" a fost relansat pe piața internațională însă fără succes. În vara anului 2011, a fost lansat single-ul "1.000.000" împreună cu rapper-ul german Carlprit, iar în 22 decembrie 2011 a apărut și videoclipul piesei. Piesa s-a clasat în Italia pe locul 4, Spania locul 21 ei România pe locul 13.
Pe 29 august 2011, Alexandra Stan și-a lansat albumul de debut, "Saxobeats", având 8 piese și 5 remix-uri. Prima dată, albumul a fost lansat în Franța, apoi Germania, Elveția, România, Spania, Polonia și Italia. Apoi pe 25 octombrie a fost lansat și în Statele Unite și Canada prin intermediul Ultra Records. Al patrulea single, "1.000.000" este difuzat de marile radiouri din Belgia, Franța și România. Pe 14 ianuarie 2012, melodia a ajuns pe locul 13 în "Romanian Airplay Chart", ocupând cea mai înaltă poziție de pe graficul din acea perioadă.
Alexandra Stan a primit multe premii pentru "Mr. Saxobeat", precum discul de platină în Australia, Spania,  Danemarca,  Suedia  și Italia.  La Romanian Music Awards 2011 a primit 2 nominalizări pentru "Mr. Saxobeat", Best Dance și Best Song pe care le-a și câștigat. Ea a fost, de asemenea, nominalizată pentru Premiul MTV Europe Music Awards pentru Best European Act Best European Act la MTV Europe Music Awards 2011, după ce a câștigat MTV Europe Music Award pentru Best Romanian Act.
În luna iunie 2012, Alexandra Stan a lansat un nou single numit "Lemonade", videoclipul apărând pe 4 iunie pe site-ul Youtube și urcând în topurile din România, Italia și nu numai. Un nou single ce a urmat după hit-ul "Lemonade" a fost lansat pe 27 septembrie 2012 sub numele "Cliché (Hush Hush)". Următorul single "All My People", cu Manilla Maniacs, caracterul creat de Andrei Nemirschi și Marcel Prodan, s-a bucurat de succes în Italia și România.
În 2012, Alexandra Stan a câștigat un premiu EBBA.
În fiecare an aceștia recunosc meritul a zece artiști sau grupuri care s-au făcut cunoscuți pe piața internațională cu primul album internațional lansat în ultimul an.
 
Sursa foto-video: youtube/ Ego Italy  
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii