Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:50 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caliopi Bucățică, afaceristă la 69 de ani Corina Martin lasă greul business-urilor sale pe umerii mamei?

ro

11 Jan, 2016 00:00 3093 Marime text


După ce a tras din greu pentru turismul românesc, Corina Martin pare că vrea să se îndepărteze de acest segment. Sau mai bine zis de afacerile pe care le are în acest sector. Desigur, se poate că intențiile autointitulatei Regine Tomiris să fie altele iar ieșirea din afaceri să o facă treptat pentru a preîntâmpina, de ce nu, posibile situații de incompatibilitate.

Numele lui Caliopi Bucățică nu este la fel de cunoscut ca cel al fiicei sale, Corina Martin, dar are destulă greutate în afaceri. Potrivit datelor din Monitorul Oficial Caliopi Bucățică a fost cooptată în mai multe firme care poartă semnătura fiicei sale. Martin Resorts este numele deja cunoscut al Agenției de turism a Corinei Martin. Agenție care de altfel, a și primit în urmă cu un an „vizita “procurorilor anticorupţie. În luna februarie DNA a efectuat 19 percheziții la sediul mai multor firme și persoane, printre care și la sediul acestei agenții de turism. La acea dată, asociatul unic al firmei era Corina Martin, fosta preşedintă a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Martin Resorts are ca obiect de activitate „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare “.

Potrivit datelor publicate recent în Monitourl Oficial, pe 24 septembrie 2015, Corina Martin decide cooptarea în societate a mamei sale, care vine cu un aport de 300 de lei la capitalul societății. Astfel, ea devine asociat majoritar cu 60% din participări, în timp ce fiica să rămâne cu 40% din firmă. Tot atunci se decide închiderea punctului de lucru de la Moeciu de Sus și se declară că activitate principală „activități ale tur-operatorilor “. De asemenea sediul social se mută în stațiunea Mamaia, stație pornire Telegondolă.

În aceeași zi, Caliopi Bucățică este cooptată și în Scorpio Cons SRL. Cristian Sin se retrage din firmă, concesionându-şi partea către Corina Martin. Caliopi Bucățică ajunge asociatul majoritar și în această firmă în care abia intră.

Dar intrarea în afaceri a mamei Corinei Martin se întâmplă chiar cu mai mulți ani în urmă în septembrie 2007, Corina și Dumitru Martin cesionează tot capitalul social al firmei New Total Internaţional către Caliopi Bucățică.

Acestea nu sunt singurele firme în care Corina Martin și-a atras rudele. În aprilie 2012 (coincidență şu nu, era an electoral), fratele Liviu Emil Bucățică intră în firmele Ping Pong SRL și Martin Air and Tours SRL. În ambele acesta devine asociatul surorii și a cumnatului său de la acea vreme, Dumitru Martin. În ambele firme. Cei doi soți dețin câte 45%, iar Liviu Bucățică – 10%.

Sursa foto: Facebook

Ti-a placut articolul?

Comentarii