Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadariu a făcut anunțul la Constanța Au început demersurile pentru predarea Castelului Regal din Mamaia în patrimoiul statului

ro

03 Jun, 2022 14:53 1410 Marime text
Vineri, 03 iunie, Constantin- Daniel Caldariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului s-a aflat în vizită de lucru în Constanța și stațiunea Mamaia, cu scopul de a promova și susține activitățile turistice de pe litoralul românesc, desfășurate în noul sezon estival.


Ajuns la Palatul Regal, Cadariu a fost foarte concis, spunând: Trist! Nu îmi place cum arată.


„În urma hotărârii judecătorești am început demersurile împreună cu reprezentanții Ministerului Culturii pentru a preda acest obiectiv în patrimoiu, acolo unde îi este locul, la Ministerul Culturii. Înțeleg că mai sunt aspecte de rezolvat, în ceea ce privește statutul terenului.


Ne vom implica în sprijinul societății Mamaia SA și cu Direcția Juridică de la minister pentru a scurta pe cât posibil termenele, astfel încât, dacă este posibil să rezolvăm problema în cursul acestui an, cu atât mai mult, cei de la Ministerul Culturii ne-au informat că ar avea sume disponibile pe care să le aloce pentru o restaurare. Suma este de aproximativ 2 milioane de euro.


Noi încercâm să găsim soluții din momentul acesta, pe viitor. Ministerul Culturii va decide ce funcțiune va avea monumentul istoric. Eu sper să intre în circuitul public, fie ca obiectiv cultural, fie ca obiectiv turistic. Nu șțiu în momentul de față care este situația juridică a terenului, am luat act acum o lună și ceva când am preluat prin protocol societățile comerciale cu activitate turistică de la ministerul mamă, suntem, în analiză”, a spus Constantin- Daniel Caldariu, ministrul Turismului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii