Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:41 24 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucurie pentru salariaţii români! Valoarea unui tichet de masă a fost majorat. Urmează promulgarea legii (document)

ro

12 Feb, 2020 00:00 1012 Marime text

Veste bună pentru angajaţii români care primesc tichete de masă. Valoarea nominală a unui tichet de masă va ajunge la 20 de lei, conform unui proiect legislativ adoptat de Camera Deputaţilor. Senatul dăduse vot favorabil, deputaţii având rol decisiv în parcursul legislativ. Proiectul trebuie promulgat de preşedintele României şi publicat în Monitorul Oficial al României pentru a produce efecte.
 
În expunerea de motive a proiectului, se argumentează că tichetul pe care îl primesc acum angajaţii nu are o valoare suficientă pentru a putea acoperi costurile unei mese. „Valoarea actuală a unui tichet de masă de 15,18 lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condiţiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 de lei”, au prezentat iniţiatorii proiectului legislativ.
 
Valoarea nominală stabilită prin lege a tichetelor este una maximală, ceea ce înseamnă că angajatorul poate alege să ofere pe tichetul de masă valoarea maximă sau una mai mică.
 
De menţionat că valoarea pe zi a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa (dacă în România valoarea nominală a tichetului este de 3,21 euro, în Spania este 11 euro, în Belgia este de 8 euro, în Franţa este de 11,04 euro, în Grecia este 6 euro, în Portugalia este 7,63 euro).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii