Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti" Final de etapă pentru Gheparzii Dobrogeni

ro

12 Aug, 2021 21:49 1367 Marime text
  • Această activitate de instruire este ultima, înaintea evaluării acționale a detașamentului ce se va desfășura în Poligonul Murfatlar.
În data de 11 august, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a X-a, au executat un exercițiu de antrenament în teren de nivel baterie, în poligonul Murfatlar.

Misiunea bateriei a fost aceea de a apăra antiaerian forțele și mijloacele unității sprijinite pe timpul desfășurării acțiunilor specifice luptei armate.

Forțele inamice au fost materializate de două elicoptere Puma Socat și două avioane MIG-21 Lancer aparținând Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

În cadrul exercițiului s-au verificat deprinderile teoretice și practice dobândite de militari pe întreg parcursul pregătirii pentru misiune.

Această activitate de instruire este ultima, înaintea evaluării acționale a detașamentului ce se va desfășura în Poligonul Murfatlar.

Începând cu luna octombrie 2021, militarii români vor participa în cadrul Grupului de Luptă, din Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate, în flancul Nord-Estic al alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici, croați și polonezi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Sursă foto: Facebook.com / Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti" 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii