Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti" Constanța Ceremonie la Cimitirul Internațional de Onoare “Mircea Vodă”(FOTO)

ro

06 Nov, 2023 15:50 830 Marime text

În ziua de 4 noiembrie, împreună cu reprezentanți ai Republicii Bulgare: Redko Vlaykov – ambasadorul Republicii Bulgare la București, Amiral de flotilă Boyan Mednikarov – Rectorul Academiei Navale “Nikola Vaptarov ”, Varna și alți invitați, militarii din cadul Batalionului 345 Artilerie “TOMIS” și Batalionului 911 Infanterie “Capidava” au participat la ceremonia militară și religioasă de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru neam și țară, în perioada Primului Război Mondial.

Ceremonia s-a desfășurat la Cimitirul Internațional de Onoare “Mircea Vodă” și a fost acompaniat de Muzica Militară a Forțelor Navale Române. Aici și-au găsit odihna ostașii români, bulgari, germani, austrieci și ai altor națiuni, au transmis reprezentanții Brigăzii 9 Mecanizată "Mărăşeşti"

Moșii de Toamnă sau Sâmbăta Morților este una dintre sărbătorile ortodoxe comemorată în prima sâmbătă din luna noiembrie a fiecărui an. “Moșii” reprezintă neamul din care ne tragem și strămoșii cei mai îndepărtați trecuți la cele veșnice.


Citește și:

 Vrei să te alături Armatei României?Program de recrutare în garnizoanele Constanța, Topraisar, Murfatlar, Medgidia, Târgoviște


foto: Facebook/ Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti"
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii