Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brexit Cioloș, Isărescu și liderii partidelor, chemați la Cotroceni pentru o nouă rundă de consultări

ro

30 Jun, 2016 15:08 1793 Marime text
Președintele Klaus Iohannis i-a invitat luni, la Palatul Cotroceni, pe premierul Dacian Cioloș, guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, și pe liderii partidelor parlamentare, pentru a doua rundă de consultări pe tema situației create în urma referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii. Discuțiile vor începe la ora 17:00.
 

"Așa cum a anunțat încă de la finalul săptămânii trecute, președintele României dorește să îi informeze pe participanții la întâlnire cu privire la concluziile Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles, în perioada 28 - 29 iunie. În cadrul consultărilor, președintele Klaus Iohannis va propune înființarea unui grup de lucru, care să evalueze impactul deciziei Marii Britanii asupra țării noastre, să identifice măsurile care se impun în acest context, cât și oportunitățile care pot apărea pentru România în situația creată", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

 
Iohannis a declarat ieri, la finalul participării la Consiliul European, că este nevoie de un nou proiect de țară post-aderare, iar, în acest sens, intenționează să îi invite la consultări pe guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, pe premierul Dacian Cioloș, dar și pe liderii partidelor politice.
 

"Este nevoie de un nou proiect de țară post-aderare. Nu s-a realizat în preajma anului 2007, nu s-a realizat nici mai târziu. Sigur, acum ne pregătim să serbăm 10 ani de la aderare și abia acum începem să ne punem problema (...) de elaborare a unei strategii post-aderare", a spus Iohannis, la Bruxelles.

 
Șeful statului a adăugat că această strategie va fi influențată și de faptul că Marea Britanie va părăsi UE. În 24 iunie, a avut loc la Palatul Cotroceni o primă rundă de consultări între șeful statului, premierul Cioloș, guvernatorul BNR și liderii partidelor parlamentare, după rezultatele referendumului care a avut loc pe 23 iunie în Marea Britanie, când cei mai mulți britanici au optat pentru Brexit, adică ieșirea țării lor din Uniunea Europeană. După consultări, Iohannis a spus că România rămâne atașată proiectului european.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii