Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huțucă Portul Constanța va beneficia de asistență tehnică de 300 de milioane de euro

ro

29 Jun, 2022 16:49 1364 Marime text
Bogdan Huțucă

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huţucă a anunțat că Portul Constanța va beneficia de asistență tehnică Jaspers pentru trei proiecte de investiții, în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro.
 

„De curând, alături de colegii din Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci, din cadrul Camerei Deputaților, am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Administrației Portului Constanța.

La momentul respectiv am schițat principalele provocări în finanțarea proiectelor de investiții. În urma acestei întâlniri, s-a deschis o linie de colaborare mai strânsă între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și gigantul economic de importanță strategică din județul Constanța, în vederea creșterii investițiilor pentru dezvoltare, precum și a capacităților de operare.

De asemenea, la întâlnirea de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dintre ministrul Marcel Boloș și directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanta, Florin Goidea, a fost prezentat stadiul proiectelor europene finanțate prin POIM 2014-2020, precum și portofoliul de proiecte aflate în pregătire pentru a fi finanțate în cadrul POT 2021 – 2027.

Vreau să reținem că 3 proiecte care însumează aproximativ 300 de milioane de euro (1. Master planul infrastructurii rutiere a Portului Constanța, inclusiv podul spre insula artificială, 2. Dragajul de investiții în porturile maritime Constanța, zona Midia și Mangalia, 3.

Realizarea de cheuri în zona Midia) vor beneficia de asistență tehnică în vederea pregătirii acestora, astfel încât să se poată încadra cât mai repede în planul de finanțare prin Programul Operațional Transport 2021- 2027.“, spune Bogdan Huțucă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii