Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biblioteca Județeană Constanța găzduiește o expoziție de ouă încondeiate (GALERIE FOTO)

ro

26 Mar, 2022 16:23 1975 Marime text
Expoziție la Biblioteca Județeană Constanța, Sursa: facebook/ Biblioteca Judeteana Constanta
 
Până pe 1 aprilie 2022, Biblioteca Județeană Constanța găzduiește expoziția de ouă încondeiate de meșterul popular Fevronia Ciortan.


De loc din Constanța, Fevronia Ciortan este de profesie contabil.


Dacă în mod obișnuit asemenea tradiții se moștenesc de la părinți sau bunici, Fevronia Ciortan ne-a povestit că a prins „gustul” încondeierii ouălor de la fiul ei, Bogdan.


Din anul 2021 este absolventă a Școalii Populare de Artă „George Enescu” din Botoșani, secția Arta Populară – Pictura populară pe ou, profesor Maria Tun, transmit reprezentanții Bibliotecii Județene Constanța. 
 

„În anul 2014 am început primele încercări cu fiul meu Bogdan, care este membru al Asociației Zestrea, condusă de Sebastian Paic din Cluj. Printre alte lucruri frumoase pe care le fac ei acolo, există și preocuparea de a studia și promova tehnica încondeierii ouălor. De atunci cum am puțin timp liber mă așez în colțișorul meu și încondeiez. Am ajutat la atelierele de încondeiat ținute de Sebastian Paic și fiul meu la Mănăstirea „Sfântul Nectarie” din Vâlcea.


Am încondeiat ouă la cererea Asociației Zestrea pentru a fi prezentate și expuse în străinătate. În urma cu 5 ani am prezentat din lucrările mele Muzeului de Arta Populara din Constanta, iar instituția a binevoit sa achiziționeze din ele pentru colecția proprie”, ne-a mărturisit meșterul popular Fevronia Ciortan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii