Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:34 08 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baza de tratament a secţiei de copii de la Sanatoriul Balnear şi Recuperare Techirghiol a fost modernizată (galerie foto)

ro

23 May, 2017 19:55 5849 Marime text
Modernizarea parțială a pavilionului B, renovarea și dotarea bazei de tratament a secției de copii, amenajarea unei săli de conferințe care va purta numele regretatului dr. Vlad Petru Moraru, reproiectarea biroului de internări și a recepției sunt doar câteva din noutățile cu care sunt întâmpinați pacienții Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol, în aceste zile.

Dar cea mai importantă investiție a fost făcută la Secția pentru copii a sanatoriului, modernizată, ambientată cu sprijinul generos al membrilor  rotarieni.

Clubul Rotary Cetatea Tomis Constanța, președintă pe anul Rotarian 2016-2017 Aurora Crăciun, și-a propus și acest obiectiv de susținere a copiilor aflați în suferință.

Și-a asumat rolul de coordonator proiect vicepreședinta clubului,  Mihaela Belcin, care a antrenat și alte cluburi precum Club Rotary Mangalia, Club Rotary Constanta, Club Rotary Oklahoma City, Club Rotary West Oklahoma City, District 2241 Romania-Republica Moldova, District 5750 Oklahoma. Valoarea proiectului a fost la final de 41650 dolari.

Beneficiarii proiectului sunt copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, care prezintă dizabilități psihomotorii. În prezent, capacitatea sanatoriului este de 90-100 de copii pe serie de  câte 30 de zile.

Anual, aproximativ 1400 de copii sunt beneficiarii tratamentelor de recuperare oferite de Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol.

Prin implementarea proiectului inițiat de Rotary Club Cetatea Tomis Constanța se estimează o creștere cu 15-20% a numărului de beneficiari și extinderea serviciilor către pacienți externi.

Astfel, a fost achiziționat BTS NIRVANA pentru recuperarea bolnavilor cu afecțiuni neuromotorii care constă în stimularea multisenzorială prin “imersia” în realitate virtuală. Acesta este un sistem terapeutic unic și inovativ ce se adresează atât copiilor cât și adulților. Recuperarea, utilizând stimuli audio-vizuali, implică participarea cognitivă și perceptivă a pacientului și este foarte motivațională.

Împreună cu acest sistem complex ultramodern au mai fost achiziționate aparate kinetoterapie: mese masaj terapeutic, verticalizatoare, scaune poziționare, biciclete: ergometrică, eliptică, de recuperare, orizontala, aparat de vâslit, benzi de alergat, stepper, ministepper, placă balans rotundă, roată de umăr fixă, mobile, bare paralele, spaliere, seturi gantere, mingi medicinale, covorașe individuale PVC, benzi elastice, discuri balans etc.

O delegație formată din șapte rotarieni din Oklahoma, reprezentanți ai cluburilor Oklahoma City și Smooky Hill, participă la inaugurarea secției modernizate care va avea loc joi 25 mai, ora 17.

Ei vor fi oaspeții rotarienilor din Cetatea Tomis Constanța pe o perioadă de 5 zile, timp în care vor vizita litoralul românesc și Delta Dunării.

La eveniment, vor participa și 3 rotarieni din Israel, care au fost partenerii în proiectul “Înființarea secției de recuperare pentru copii cu afecțiuni ale coloanei vertebrale” din cadrul Sanatoriului Balnear Mangalia, proiect inițiat tot de Rotary Cetatea Tomis Constanța.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii