Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:36 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Batalionul 911 Infanterie „Capidava” la ceas aniversar

ro

08 Oct, 2021 21:28 501 Marime text
  • Astăzi a avut loc ceremonialul militar și religios organizat cu prilejul aniversării a 110 ani de la înființarea Batalionului 911 Infanterie „Capidava”, unitate continuatoare a tradițiilor de luptă ale Regimentului 40 Infanterie „Călugăreni”, în garnizoana Medgidia. 
Ceremonia a debutat cu primirea onorului de către locțiitorul comandantului Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, colonel Alexandru Jugaru, de la comandantul Batalionul 911 Infanterie „Capidava”, locotenent-colonel Cristian Manoliu.

În cadrul ceremoniei au avut loc și avansări în gradul următor, apoi au fost acordate plachete și diplome de merit de către comandantul Batalionul 911 Infanterie, semne de apreciere pentru militarii care au obținut rezultate deosebite.

Activitatea s-a încheiat cu defilarea militarilor din cadrul batalionului.

De asemenea, la această ceremonie au participat prefectul județului Constanța, domnul Silviu Coșa, generalul în rezervă Vasile Hermeneanu, fost comandant al Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, șeful de stat major al Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, colonel Marian Niculae, președintele Asociației Cultul Eroilor, filiala Constanța, colonel în retragere Remus Macovei, militari în rezervă, comandanții batalioanelor subordonate brigăzii și reprezentanți ai instituțiilor publice.
 

„La mulți ani, dragi camarazi!”, transmit reprezentanții Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”


Despre Batalionul 911 Infanterie „Capidava”

La data de 1 octombrie 2021, Batalionul 911 Infanterie „Capidava”, continuatorul tradițiilor de luptă ale Regimentului 40 Infanterie „Călugăreni”, aniversează 110 ani de existență.

Înființată inițial în garnizoana București, unitatea a trecut printr-o serie de transformări și reorganizări, fiind redislocată în anul 1958 în garnizoana Medgidia.

În decursul existenței sale, batalionul s-a remarcat prin consecvență în executarea misiunilor specifice pe plan național și internațional, reprezentate în principal de participarea la numeroase exerciții naționale și multinaționale.

În acest moment, batalionul se prezintă ca o structură bine definită, cu o comandă competentă, care acționează cu răspundere și energie pentru îndeplinirea obiectivelor propuse.

Sursă foto: Facebook.com / Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti"
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii