Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barbatii romani, la mare cautare pe piata fortei de munca din strainatate

ro

27 Sep, 2004 00:00 1153 Marime text

O noua inscriere in baza de date a OMFM

Sunt oferite posturi pentru meseriile de operator serigrafic - masinist offset, vanzatori comerciali (ajutor la depozit), electromecanic, mecanic ajustor vehicule cu motor, cazangiu-tinichigiu

Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca organizeaza in zilele de 27 si 28 septembrie, incepand cu ora 09.00, la sediul institutiei, din strada Valter Maracineanu, nr. 1-3, sector 1, Bucuresti, actiunea de introducere in banca de date a solicitantilor de locuri de munca in strainatate, care indeplinesc conditiile impuse de angajator pentru meseriile oferite de acesta. Astfel, se cauta operator serigrafic - masinist offset, cu varsta de maxim 45 ani, minim trei ani experienta dovedita prin cartea de munca pe masini offset patru culori 70x100. O alta meserie este aceea de vanzatori comerciali (ajutor la depozit). Se cer pentru acest post barbati intre 25 si 40 ani, se apreciaza experienta in functii similare si permisul sau acreditarea de conducere masini de ridicat, transpalete sau masini similare si se apreciaza nivelul de limba spaniola si cunostintele de limba engleza. O alta meserie este de electromecanic. Oferta este tot pentru barbati de maxim 45 de ani, care au ca studii scoala profesionala in mecanica si electricitate, minim trei ani de experienta, dovedita prin cartea de munca, in intretinere industriala intr-un abator porcin sau similar, cunostinte de pneumatica si electronica, permis de conducere si se apreciaza cunostintele de limba engleza. Se mai cauta mecanic ajustor vehicule cu motor. Se cer barbati cu varsta de 28-40 ani, minim cinci ani experienta, dovedita prin cartea de munca, in repararea si intretinerea electromecanica si hidraulica de platforme de ridicare si/sau macarale, autoincarcatoare, manipulatoare si motostivuitoare, fiind apreciata capacitatea de a citi scheme hidraulice si electrice. Mai este necesara detinerea permis de conducere. Cazangiu-tinichigiu este o alta meserie pentru care se cer barbati, muncitor calificat industrial sau maistru industrial. ori similare, de maxim 45 ani, cu minim cinci ani de experienta, dovedita prin cartea de munca, in manuirea si repararea tablei si vopselei de masina, dar si in pregatirea si vopsirea diferitelor piese de masina. Se apreciaza abilitatile manuale de lucru pentru montarea si demontarea diferitelor parti ale masinii si utilizarea echipamentului, cunoasterea diferitelor forme de a repara loviturile caroseriei si cunostintele de mecanica de automobil in general. Totodata, se cere permis de conducere categoria B.

Acte necesare

Inscrierea in banca de date a OMFM se adreseaza acelor solicitanti care indeplinesc conditiile impuse de angajatorii straini prin ofertele de munca transmise, precum si de prevederile acordurilor privind schimbul de forta de munca, semnate intre Romania si alte state. Persoanele care au deja dosar depus la OMFM si indeplinesc conditiile pentru una sau mai multe dintre meseriile de mai sus se pot prezenta, in zilele de 27 si 28 septembrie, pentru a-si completa dosarul cu dovezile ce le detin in acest sens. Nu vor depune un nou dosar, ci doar completarile. Dosarele persoanelor care doresc sa se inscrie in banca de date a OMFM in cadrul acestei actiuni trebuie sa contina mai multe documente, precum: copie dupa buletinul sau cartea de identitate cu o valabilitate de minim sase luni, copie dupa pasaport cu o valabilitate de minim sase luni, cazier judiciar in original fara antecedente penale si sa se incadreze in termenul de valabilitate de o luna, copie legalizata dupa actele de studii si/sau calificare, copie legalizata a cartii de munca dupa toate paginile scrise, adeverinta medicala de la medicul de familie care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos, declaratie pe proprie raspundere, legalizata notarial, din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de boala, curriculum vitae, fisa personala si trei fotografii tip pasaport. Persoanele care vor prezenta documente falsificate, fie prin stergerea sau adaugarea in mod intentionat a unor date din cuprinsul inscrisului, fie prin contrafacerea intregului inscris, la inregistrarea dosarului personal in banca de date a OMFM in scopul obtinerii dreptului de a beneficia de un contract de munca in strainatate vor fi denuntate de indata organelor abilitate pentru cercetarea penala si pedepsirea faptelor comise. Vor fi acceptate numai dosarele in care se prezinta toate documentele specificate mai sus, dosarul depus constituind primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii