Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur. Cu ce temă? (FOTO)

ro

29 Oct, 2023 09:35 860 Marime text
Sursa foto: BNR



 
  • Începând cu data de 30 octombrie 2023, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 150 de ani de la nașterea lui Dimitrie Paciurea
Potrivit Băncii Naţionale a României, începând cu data de 30 octombrie 2023, banca va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 150 de ani de la nașterea lui Dimitrie Paciurea.

Moneda va fi din aur, cu valoarea nominală de 100 lei:

Aversul monedei redă una dintre sculpturile lui Dimitrie Paciurea, „Gigantul”, cu inscripția „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României și anul de emisiune „2023”.
Reversul monedei prezintă portretul, numele, semnătura și anii între care a trăit Dimitrie Paciurea ,,1873” și „1932”, alături de una dintre operele acestuia, „Himera Văzduhului”.

„Monedele din aur vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză”, declară sursa citată.

 
Moneda din aur se va lansa cu un tiraj maxim de 1.000 piese.
 

„Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României”, mai punctează sursa.

 
Sursa galeriei foto: Banca Națională a României

Citește și
BNR lansează o monedă din argint. Iată cu ce temă (FOTO)
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii