Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Balasa va picta aula universitatii

ro

09 Feb, 2008 00:00 3094 Marime text
1202504499.jpg

Pictorul Sabin Balasa a fost transferat, vineri dimineata, de la Reanimare la Sectia de Chirurgie. Conform medicului Mircea Patrut, evolutia pacientului a fost una normala, nu au fost complicatii, iar pierderile de sange au fost minime.

Se pare ca renumitul pictor se va recupera intr-o perioada cuprinsa intre sapte si zece zile, insa va avea nevoie si de tratamente asociate de recuperare si dupa externarea din spital. "Interventia chirurgicala a fost una complicata, fiind o operatie complexa, iar pe langa medicii de chirurgie cardio-vasculara, au participat si profesorul Vasile Sarbu, in calitate de specialist in chirurgia generala, si medicul Elvira Craiu, care a monitorizat pacientul din punct de vedere vascular ", a declarat prof.univ.dr.Mircea Patrut, seful Clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculara. Operatia a fost una dificila, deoarece tumora era mare si medicii au trebuit sa o scoata de la distanta.

Neplaceri eliminate

Dupa ce a fost refuzat de medicii de la Bucuresti, Beijing si Paris, pictorul Sabin Balasa a ajuns la Spitalul Clinic Judetean Constanta. Simpla extirpare a tumorii il scuteste pe artist de multe neplaceri. "Am gasit o cantitate mare de lichide in pleura dreapta, care inunda plamanul drept, ii dadea tulburari respiratorii si putea sa ii puna viata in pericol. In plus, bolnavul acuza dureri mari de torace si abdomen", a mentionat Mircea Patrut.

Promisiune de la Balasa

Inainte de operatie, Sabin Balasa a socializat cu toti medicii. Medicul Vasile Sarbu l-a intrebat pe artist daca a primit intr-adevar o suma exorbitanta pentru picturile efectuate la Sala Pasilor Pierduti de la Universitatea din Iasi. Raspunsul marelui pictor la curiozitatea lui Sarbu nu a fost unul modest. "La valoarea mea...", a replicat Sabin Balasa. Medicii "au rupt" si o promisiune inaintea operatiei. "La propunerea profesorului Sarbu, artistul ne-a asigurat ca, daca totul e in regula, ne va picta aula universitatii din Constanta. Vrea sa faca niste picturi terapeutice, un fel de terapie prin culori", a precizat Mircea Patrut. Picturile vor fi facute gratuit, in semn de recunostinta fata de medicii care l-au salvat. Se pare ca pictorul a fost adus la Spitalul Clinic Judetean Constanta de fiul sau, Tudor, care se intereseaza in permanenta de starea de sanatate a tatalui.

Scris de: {autor}Ghiulseren ABDURAMAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii