Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Vamală Română Trei milioane de țigarete de contrabandă, găsite în colete cu croasante, în Suceava! Din ce țară proveneau țigările

ro

19 Nov, 2023 18:47 1004 Marime text

Foto cu rol ilustrativ


 
  • Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret împreună cu polițiștii de frontieră au descoperit 147.500 pachete de țigări de proveniență duty free, ascunse într-un automarfar care transporta colete cu croasante., potrivit unui comunicat al Autorității Vamale Române.
 
În data de 18 noiembrie 2023, în jurul orei 21.30, la Biroul Vamal de Frontieră Siret, jud. Suceava, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, un cetățean ucrainean, în vârstă de 64 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și remorcă, înmaticulat în Ucraina.
 
Din primele verificări s-a constatat faptul că șoferul transporta, conform documentelor vamale de însoțire a mărfii, croasante din Ucraina.
 

„În baza analizei de risc specifice, inspectorii vamali împreună cu polițiștii de frontieră au efectuat un control asupra mijloacului de transport, deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de țigări de proveniență ucraineană”, se arată în comunicatul emis.

 
Astfel, au fost descoperite, disimulate în vederea sustragerii de la controlul vamal, mai multe baxuri cu țigări ascunse, prin metoda capac, după paleții cu croasante.
 

„În urma activităţii de inventariere a ţigărilor a rezultat cantitatea de 147.500  de pachete cu ţigări, de proveniență duty free în valoare de peste 1.450.000 lei (295.000 euro) dacă acestea ar fi fost comercializate pe piață”, mai informează sursa.

 
Întreaga cantitate de ţigări  a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar automarfarul, în valoare de 107.800 lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră până finalizarea cercetărilor.
 
În cauză, polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și folosirea de acte nereale.
 
Cercetările sunt continuate sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, iar în funcție de rezultatul acestora se vor lua măsurile legale ce se impugn, conform sursei citate.
 
Citește și
Ceasuri reținute de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud (FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii