Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Rutieră Română - organismul care licențiază transportatorii. Cine se află la conducere

ro

26 Sep, 2018 00:00 2542 Marime text
Autoritatea Rutieră Română (ARR) este un organism subordonat Ministerului Transporturilor. Instituția derulează activități în domeniul rutier, cea mai importantă fiind licențierea operatorilor de transport rutier și a operatorilor economici care efectuează activități conexe transportului rutier.
 
Conform H.G. nr. 625/1998 privind organizarea și funcționarea Autorității Rutiere Române, cu modificările și completările ulterioare, instituția este organismul tehnic specializat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pentru transportul rutier, desemnat să asigure, în principal: licențierea operatorilor de transport rutier și a operatorilor economici care efectuează activități conexe transportului rutier; eliberarea licențelor de traseu operatorilor de transport rutier care efectuează transport rutier de persoane prin servicii regulate și servicii regulate speciale; certificarea întreprinderilor care efectuează transport rutier în cont propriu; autorizarea școlilor de conducători auto și a instructorilor auto; activitatea de registru pentru operatorii de transport rutier, întreprinderile care efectuează transport rutier în cont propriu și auditorii de siguranță; eliberarea certificatelor / atestatelor profesionale pentru personalul de specialitate din domeniul transporturilor rutiere; punerea în aplicare a normelor tehnice și a reglementărilor specifice transporturilor rutiere, pe baza împuternicirii date de Ministerului Transporturilor și Infrastructurii; eliberarea cartelor tahografice; gestionarea efectuării evaluării de impact asupra siguranței rutiere, auditului de siguranță rutieră, inspecției de siguranță precum și desfășurarea activităților de formare, atestare, instruire și perfecționare profesională a auditorilor de siguranță rutieră.
 
Directorul general al ARR este Aurelia Surulescu, directori adjuncți sunt Lucian Constantin Lambru și Olimpiu Adrian Tulpan. Directori la diverse direcții din cadrul ARR sunt Mihaela Trebea, Dănuț Marian Trandafir, Cristian Anton, Valerică Marius Melinte, Sorin Doru Tiberiu Cristian. Sunt 42 de agenții teritoriale, împărțite pe județe și în capitală. La Constanța, șeful agenției este Marian Butnaru.
 
În edițiile care vor urma, ZIUA de Constanța va prezenta declarațiile de avere ale directoratului ARR la nivel național și de la Constanța, precum și pe cele ale membrilor Consiliului de Administrație al instituției.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii