Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Autocar cu zeci de cetățeni ucraineni, implicat într-un accident la Năvodari! Planul Roșu, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

28 Aug, 2023 21:32 12796 Marime text
Un grav accident rutier a avut loc în această seară la Năvodari.

Din primele informații un autocar în care aflau aproximativ 40 de pasageri (ucraineni) a lovit un limitator de inaltime.

Sunt 7 victime rănite, constiente.

Potrivit ISU Dobrogea, a fost activat Planul Rosu de Interventie.

La fața locului intervine ISU Dobrogea cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, Descarcerare, 2 echipaje de Urgență, autospeciala pentru victime multiple, un echipaj de terapie intensivă și 3 echipaje SAJ.

UPDATE: 1

Până la acest moment, 10 persoane sunt evaluate la fața locului de către echipajele medicale alocate la caz.

UPDATE: 2

Potrivit ISU Dobrogea, la interventie s-au deplasat 3 autospeciale pentru victime multiple, 6 SMURD B,1 SMURD C, 6 SAJ, 1 Descarcerare de la Stația FRIPIS, o autospecială cu apă și spumă de la MIDIA.

UPDATE 3

Conform ISU Dobrogea sunt 15 victime, printre care și doi minori. 6 au fost deja transportate la spital. 

UPDATE: 4

O femeie, translator, care a ajutat la dialogul dintre polițiști și persoanele implicate, a precizat că șoferul ar fi încurcat drumul. GPS-ul l-ar fi condus pe acest drum și nu a observat la timp limitatorul de înălțime. Autocarul ar fi mers către Kiev. În autocar se aflau 45 de persoane. 

UPDATE: 5

În total la spital au fost transportate 8 persoane. 

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili care sunt împrejurările exacte în care s-a petrecut accidentul. 

UPDATE 6

Începând cu ora 22:46 a fost dezactivat planul roșu. 

La fața locului se află și șeful Poliției Rutiere Constanța, George Munteanu. 

UPDATE: 7

Bilanț final: 8 persoane adulte au fost transportate la spital, conștiente.

UPDATE. Oficial de la ISu Constanța 

La ora 20:56, pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier în care un autocar cu 40 de pasageri (3 minori și 38 adulți) a lovit un limitator de viteză, pe raza localității Năvodari. Având în vedere numărul mare de persoane implicate, a fost activat Planul Roșu de Intervenție începând cu ora 21:05.

În urma accidentului, au rezultat 15 victime, dintre care 8 au fost transportate la spital, conștiente, cooperante.

Mai multe forțe și mijloace au fost angrenate în misiune, după cum urmează: o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, șase ambulanțe SMURD tip B2, o ambulanță SMURD tip C1, trei autospeciale pentru transport personal și victime multiple, o autospecială de intervenție la accidente colective, două microbuze și trei autospeciale de primă intervenție și comandă, dar și nouă
echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat începând cu ora 22:46.


UPDATE: Oficial de la IPJ Constanța 

La data de 28 august a.c., în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Nuferilor, din orașul Năvodari, s-a produs un accident rutier.

Din primele informații rezultă că un autocar, în care s-ar fi aflat 40 de persoane, ar fi lovit limitatorul de înălțime al unui pod, iar 8 persoane ar fi fost rănite ușor.

Cercetarea la fața locului este în curs de desfășurare.

 

Citește și: 

UPDATEMicrobuz implicat într-un accident rutier grav pe DN39 Constanța-Mangalia în apropiere de Neptun. Sunt mai multe victime (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii