Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au cerut toate documentele de la Primărie DNA, verificări la contractul stațiilor de autobuz din Constanța

ro

10 Feb, 2023 12:56 2634 Marime text

Potrivit unor surse din cadrul administrației publice locale constănțene, în urmă cu două săptămâni DNA a solicitat Primăriei Constanța să îi pună la dispoziție documente referitoare la contractul încheiat cu Firma Belmar Prod pentru monarea celor 125 de stații de autobuz. 

Facem precizarea că contractul se află în derulare. 

Întrebat de presă, primarul Chițac a spus că documentele au fost solicitate în urmă cu două săptămâni, dar nu a dorit sa dea alte detalii.

Amintim că, stațiile de autobuz achiziționate de Primăria Constanța în urmă cu câteva luni au început să fie montate în oraș.

Contractul a fost semnat cu societatea Belmar Prod pentru suma de 8.885.750 lei fără TVA.

Astfel că în urma unui calcul o stație de autobuz, plus costurile de montare și TVA, ajunge la 84 592 de lei. 

Primul adăpost modular a fost montat în stația de pe bulevardul Tomis din zona Dacia. Până pe 22 septembrie vor mai fi montate încă 24 de refugii. Apoi, în fiecare lună, încă 25, până când vor fi montate toate cele 125 de refugii prevăzute în contract.

Următoarele 24 de refugii vor fi amplasate în stațiile de autobuz de pe bulevardele Tomis și Mamaia. Ulterior, vor fi montate refugii în stațiile de autobuz din toate cartierele.

„Adăposturile modulare pentru stații vor spori considerabil confortul călătorilor care folosesc transportul public. Refugiile au o structură metalică alcătuită din profile de oțel inoxidabil. Partea din spate și cele două laterale sunt închise cu sticlă securizată care asigură protecție la lovire. Tabla tavanului interior este decupată pentru a permite iluminarea corespunzătoare pe timp de noapte.

Elementele de îmbinare sunt realizate din oțel inoxidabil oferind astfel protecție împotriva acțiunilor corozive și a mediului salin.

Refugiile sunt dotate cu panouri de informare și cu bănci cu spătar și șezut din lemn, sigure și rezistente în timp.

Facem apel la constănțeni să păstreze în condiții bune dotările din oraș.“, au transmis după încheierea contractului reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța. 

Așa cum menționam, contractul a fost semnat cu societatea Belmar Prod pentru suma de 8.885.750 lei fără TVA.

Achiziția inițială a fostestimată la 11.007.687,50 lei.

Reamintim că, la finalul lunii septembrie 2021, municipalitatea a demarat procedura în sistemul electronic de achizitii publice pentru licitația de achiziție și montaj a 125 de stații de autobuz.

Potrivit, www.e-licitatie.ro, au fost depuse mai multe oferte, din care amintim, cele ale societăților Stico Metal Prest, Belmar Prod, Step Proiect, Metalgan Company, Electrogrup sau Euromedia Group. 

Despre Belmar Prod 

Potrivit datelor furnizate de Confidas.ro, platformă interogată la data de 25 iulie 2022, societatea Belmar Prod a fost înființată în anul 2008 și are sediul social în localitatea DumbravaRoşie, județul Neamţ.

Pentru anul 2021 societatea a raportat cifră de afaceri de 8.847.351 RON, profit de 1.142.140 RON și 16 angajați.

Asociați în cadrul firmei sunt Andreea Elena Bița și Marius Cristian Bița, cei doi fiind și administratorii firmei ce are ca domeniu de activitate „Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare“.

Andreea Elena Bița este administrator și asociată 50% și în cadrul societății Sharf Serv din Neamț, alături de Marius Cristian Bița.

Acesta este unic asociat în cadrul societății Biconf Mar SRL din Neamț.

În perioada 02.07.2021 - 03.01.2013 compania Belmar Prod SRL a încheiat 271 contracte de achiziții publice in valoare totală de 11.902.900,51 RON.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii